Kun VM-titlen tæller for Verstappen: - Bliver ikke stolt af en andenplads

Max Verstappen kan ikke bruge andenpladser til noget, og kun en VM-titel kan få ham til at tænke tilbage på sin karriere med stolthed.

Han er kun 21 år, har hentet 851 point og har stået øverst på podiet syv gange som vinder af et grandprix i Formel 1.

Men om de flotte statistikker fortsætter karrieren ud, vil det ikke betyde noget som helst for Max Verstappen, når han en dag lægger verdens største motorsportsserie bag sig, hvis det ikke er krydret med en VM-titel.

- For mig handler det kun om førstepladsen. Når jeg tænker tilbage på min karriere om tyve år, vil jeg ikke være stolt over at have været viceverdensmester, siger Verstappen ifølge GPfans.

- Jeg er ligeglad med alt andet. Måske tænker andre mennesker anderledes, men kun sejren tæller for mig.

Verstappen: Vi gør fremskridt

Red Bull-køreren var nærmest flyvende før sommerpausen, og i de sidste fire løb blev det blandt andet til to sejre i Østrig og Tyskland og en andenplads i Ungarn.

Det bringer ham op på en aktuel tredjeplads med i VM-stillingen med 181 point for 12 løb, hvilket blot er syv point færre Mercedes-køreren Vallteri Bottas. Lewis Hamilton fører med med 250 point før sæsonens sidste ni løb.

- Vi skal ikke glemme, at min sejr i Østrig blandt andet også skyldtes Mercedes' problemer med kølingen, for det hjalp selvfølgelig. Men jeg har stadig vundet to gange. Det er bedre, end vi havde håbet på. Vi gør fremskridt, men det skal bare stadig blive bedre, fortæller Max Verstappen.

Næste år er hollænderens sidste mulighed for at blive den yngste Formel 1-verdensmester nogensinde, som Red Bulls motorsportsrådgiver Helmut Marko spåede ham til at blive i denne sæson.

Rekorden tilhører allerede Red Bull og blev sat i 2010, hvor Sebastian Vettel i en alder af 23 år og 134 dage vandt mesterskabet. Max Verstappen bliver 22 år i slutningen af september og kan dermed akkurat nå at slå rekorden i næste sæson, såfremt det ikke lykkedes i år.

Næste opgave bliver Belgiens grandprix 1. september.