Haas dropper 'desperat' eksperiment til Belgiens grandprix

Haas dropper deres forskellige opsætninger til søndagens grandprix. Begge Formel 1-biler kommer til at køre med forfinede opgraderingspakker.

I de seneste tre Formel 1-løb har Haas kørt med forskellige aerodynamiske opsætninger på de to racere.

Til det britiske løb vendte Romain Grosjean tilbage til det setup, han startede sæsonen med, mens Kevin Magnussen fortsatte med den opgradering, der blev introduceret til det spanske grandprix i maj.

I det tyske grandprix debuterede Magnussen på en ny opgradering, som han også kørte med i Ungarn, hvor Grosjean fortsatte på den indledende opsætning.

Til det kommende løb på Spa-Francorchamps-banen i Belgien vil begge Haas-biler nu køre på en forbedret opsætning af den, som Magnussen brugte i Tyskland. Det betyder, at de går væk fra eksperimentet med to forskellige opsætninger.

- Til Spa går vi med den opgraderede bil, som vi kørte med på Hockenheim, siger teamchef for Haas Günther Steiner i en pressemeddelelse.

- Vi har lært en hel del af det og forsøgt at forbedre bilen ved at ændre nogle af komponenterne. Begge biler vil derfor have den samme opsætning, og så kan vi forhåbentligt lære endnu mere.

Haas skriver i pressemeddelelsen, at de har lært en del af at sammenligne de to biler de seneste tre løb, og at opsætningen til det kommende grandprix er et produkt af de resultater.

'Desperate' Haas har en svær sæson

Det amerikanske Formel 1-hold har haft en rigtig svær sæson og befinder sig på en skuffende niendeplads i konstruktørernes samlede stilling.

TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther kaldte tidligere på sæsonen holdet for "desperate", da Magnussen og Grosjean testede tre forskellige versioner af den sorte racerbil i Tyskland.

Steiner erkender, at det bliver svært at ændre det helt store i sæsonens sidste ni løb.

- Alt kan lade sig gøre, men det bliver svært. Vores bil præsterer ikke godt i løbene, og det er her, du henter pointene. Ikke desto mindre vil vi kæmpe hårdt for at samle det op, vi kan. Forhåbentlig kan vi få et par gode resultater, og så vil se, hvor vi ender i den samlede stilling, siger Steiner.

Konstruktørernes stilling 2019:

  1. Mercedes – 438 point
  2. Ferrari – 288 point
  3. Red Bull 244 point
  4. McLaren – 82 point
  5. Toro Rosso – 43 point
  6. Renault – 39 point
  7. Alfa Romeo – 32 point
  8. Racing Point – 31 point
  9. Haas – 26 point
  10. Williams – 1 point

På fredag skal det vise sig, om Haas-bilernes nye opsætning kan give pote, når der er første træning til det belgiske grandprix.