Formel 1 er klar med 22 løb i 2020-sæsonen

For første gang i historien præsenterer Formel 1 en løbskalender, der indeholder 22 løb. I denne sæson køres der 21 løb.

Der bliver tilføjet endnu et løb til den i forvejen travle Formel 1-kalender, som dermed kommer op på 22 løb i 2020-sæsonen.

Det oplyser Formel 1 på sin officielle hjemmeside.

Tidligere i august gav Formel 1-holdene grønt lys til at udvide sæsonen med et ekstra løb.

Formel 1 fejrer 70-års jubilæum i næste sæson, og her bliver Vietnam for første gange nogensinde en del af motorsportens kongeklasse, da Hanoi 5. april 2020 vil lægge asfalt til sæsonens tredje løb.

2020 byder også på et farvel til Hockenheim-banen i Tyskland, mens der bliver budt velkommen til en gammel kending i form af Zandvoort-banen i Holland. Det betyder, at Max Verstappen skal vise sig frem på hjemmebane 3. maj 2020.

I løbet af 2020-sæsonen vil der være syv back-to-back løbsweekender, hvor kørerne altså ikke får mere end én uges pause mellem løbene.

Næste sæson bliver skudt i gang 15. marts med det australske grandprix i Melbourne og slutter som sædvanligt med et grandprix i Abu Dhabi 29. november.

Vietnam på verdenskortet

Vietnam bliver land nummer 34, som Formel 1 byder velkommen til, når bilerne kører ud på den 5,57 kilometer lange Hanoi Motor Sport-racerbane 5. april 2020.

Turen rundt i den sydøstasiatiske metropol byder på 22 sving og en af sportens længste strækninger på halvanden kilometer. Det indbyder til at blive et af kalenderens mest udfordrende og spændende løb.

Ms. Chi Le Ngoc, administrerende direktør for Vietnams Grandprix, er meget tilfreds med at få Vietnam på verdenskortet.

- Vi kan ikke vente med at byde verden velkommen til Hanoi næste år. Det bliver en helt speciel weekend med sport og underholdning, siger hun til formula1.com.

- Vores budskab til alle er klart: Kom til Hanoi næste år. Ikke kun for at vidne en spektakulær dag i Formel 1s nye gadeløb, men også for at opdage denne smukke by, og alt hvad den har at byde på.

Den nye vietnamesisk racerbane er designet af Tilke Engineers & Architects i samarbejde med Formel 1's eget motorsportshold. Banen er inspireret af den japanske Suzuka-bane, der blev fjernet fra løbskalenderen inden 2018-sæsonen, og den legendariske Nürburgring, der nåede at være med i 40 år.

Processen med at få bygget banen er i gang og løber helt hen til starten på det vietnamesiske grandprix.

Næste løb i indeværende sæson køres i Belgien søndag 1. august.