Formel 1

Nu skal Haas forbedre sig - de er nærmest gået baglæns, siger ekspert

Den første halvdel af Formel 1-sæsonen har ikke været god for Haas. Holdet skal få styr på bilen og beholde sine kørere, siger ekspert.

Tre gange hver har Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean sluttet i top-10 i denne Formel 1-sæson.

12 løb er kørt indtil videre, og i de fleste af dem har Haas haft problemer med bilen. Senest har teamet haft store udfordringer med at finde ud af, hvordan dækkene fungerer.

Ifølge TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther kan der ikke stilles forventninger til kørerne, før Haas, der er i gang med sin fjerde sæson i Formel 1, får løst bilens problemer.

- De skal forbedre sig. Forårssæsonen har været deres værste hidtil, og selvom de er et nyt team, burde de have været på vej fremad, og det har de bestemt ikke været i år. De er nærmest gået baglæns.

- Det skal holde op med at komme bag på dem, hvordan dækkene fungerer hver eneste gang. Jeg ved godt, at dækkene er svære at forstå, men de er fuldstændig ens for alle teams. Så det er en dårlig undskyldning at blive ved at sige, at de ikke forstår dem, når nu de ni andre teams godt kan forstå dem, siger Jens Winther.

Ny kører nu giver ikke mening

Formel 1-bilerne har ikke kørt siden begyndelsen af august, men starter igen i denne uge, når der køres i Belgien.

Haas har fortsat Magnussen og Grosjean i bilen, og det bør teamet fortsætte med resten af sæsonen - også selvom resultaterne udebliver.

De to kørere kender nemlig bilen og kan give værdifulde tilmeldinger på teamets ændringer på bilen.

- Det vil ikke nytte at putte en helt ny kører i bilen, for så ved hverken kører eller team, hvad der foregår. For hvis der så opstår flere problemer; er det så den nye kører eller bilen, den er gal med?

- Teamets og kørernes tilbagemeldinger er enormt vigtige i denne halvdel. Derfor er Grosjean og Magnussen ikke i fare lige nu, siger Jens Winther.

Romain Grosjean har kontraktudløb efter denne sæson, mens Magnussen har kontrakt med Haas for endnu en sæson. Torsdag indikerede Haas-teamchef Günther Steiner ifølge Formel 1-mediet Autosport, at danskeren også har et sæde i 2020.

Formel 1-feltet kører to træninger på Spa-banen fredag. Lørdag er der træning og kvalifikation, inden det søndag går løs med det belgiske grandprix.