Formel 1

Grosjean blev overrasket efter én omgang i anden træning

Efter flere problemer med Haas-raceren i de senere løb var Romain Grosjean overrasket over, at den kørte fint på første omgang i de første træninger.

Mens Kevin Magnussen famlede rundt langt tilbage i de første to træninger fredag inden det belgiske grandprix, så det noget bedre ud for danskerens teamkollega, Romain Grosjean.

Franskmanden kørte nemlig først i 14.-hurtigste tid og var godt 0,3 sekunder hurtigere end Magnussen, og i anden træning forbedrede han sig, så han sluttede som nummer 12.

I den tredje træning lørdag var Grosjean 11.-hurtigst, mens Magnussen blev nummer 13.

Haas har i den første halvdel af sæsonen haft store problemer med raceren, og derfor var Romain Grosjean da også overrasket over, at der ikke var noget at rapportere efter den første omgang i fredagens anden træning.

- Det var okay derude i dag (fredag, red.). Overraskende nok var jeg tilfreds med bilen på min første omgang. Efter vi fjernede flere downforce-ting, blev det hele lidt mere fruity, siger Romain Grosjean til holdets hjemmeside.

- Det kommer helt sikkert til at være det, der bliver vigtigst på Spa-banen – at være hurtig på langsiderne og skære svingene så godt som muligt.

Håber på en bedre lørdag

Franskmanden forklarer videre, at de arbejder hårdt på at finde ud af, hvad Haas kan gøre bedre i fremtiden. Grosjean kørte med den pakke, der blev indført i Hockenheim, og den var han tilfreds med.

- Så min selvtillid kom tilbage med den pakke, hvilket er godt. Men der er meget lav downforce her, så det er meget kompliceret, siger Romain Grosjean.

Haas' teamchef, Günther Steiner, var dog ikke særlig begejstret efter træningerne fredag, men håber og tror på en bedre skæbne i kvalifikationen lørdag.

- Det var ikke en særlig succesfuld første og anden træning for os. Vi har lidt problemer med disse baner, hvor der er lav downforce. Vi skal arbejde det bedste, vi har lært, for at få det bedste ud af bilen. Vi giver aldrig op, og forhåbentlig kan vi få noget med herfra, siger Steiner.

Haas er placeret næstsidst i konstruktørernes mesterskab, og Magnussen ligger på 13.-pladsen i VM-stillingen med 18 point. Grosjean er nummer 17 med otte point.

Du kan følge lørdagens kvalifikation i Belgien i livebloggen på sport.tv2.dk.