Formel 1

'Misundelig' Magnussen ærgrer sig: - Det er for tilfældigt, om man får chancen

Kevin Magnussen drømmer om at vinde VM-serien, men Haas-danskeren er blot kørt i top-10 tre ud af 12 gange i sæsonen.

I 2014 debuterede Kevin Magnussen i Formel 1, da McLaren gav ham chancen i motorsportens øverste klasse.

Nu er Kevin Magnussen i gang med sin femte sæson som Formel 1-kører, og selvom drømmen fortsat er at vinde VM, har han aldrig for alvor været tæt på. Hans bedste resultat hidtil er en niendeplads i 2018-sæsonen.

Samtidig har den fartglade dansker de seneste seks sæsoner måttet se de store hold såsom Red Bull og Ferrari satse på yngre kørere, heriblandt Max Verstappen og Charles Leclerc.

- Jeg er ikke jaloux på dem - de fyre, der har fået chancen, har også fortjent den. Men jeg fortjener den også, og derfor er jeg misundelig, siger Kevin Magnussen til BT.

Fra drømmestart til store problemer

Tilbage i 2014 fik Kevin Magnussen en drømmestart, da han i sit første Formel 1-grandprix nogensinde kørte sig på podiet med en tredjeplads. Siden blev Daniel Ricciardo diskvalificeret, så danskeren rykkede op på andenpladsen.

Til dato er det fortsat danskerens bedste placering i et Formel 1-løb, og i denne sæson har han og Haas-teamet haft store problemer med racerne.

En sjetteplads i det australske grandprix er således danskerens bedste resultat i indeværende sæson, hvor han blot har kørt sig i top-10 i tre ud af 12 løb. Haas-danskeren har altså haft meget svært ved at følge med topholdene - både i år, men også i de seneste sæsoner.

Kevin Magnussen ærgrer sig over, at han ikke har fået chancen hos et af topholdene og kritiserer, hvordan de vælger at besætte deres sæder.

- Det burde handle om præstationer, stabilitet og talent, men det handler om tilfældigheder. Hvis man ikke kører for et topteam, er det svært at kontrollere ens egen skæbne som Formel 1-kører.

- Det er for tilfældigt, om man får chancen. Valtteri Bottas havde nok ikke forventet at få chancen hos Mercedes, og han fik den kun, fordi Nico Rosberg pludselig stoppede. Bottas har vist, at der er en række kørere, der kan kæmpe med om løbssejre og VM-titler, fortæller Kevin Magnussen til BT.

Hold som Ferrari, Red Bull og Mercedes har et væsentlig større budget end de resterende hold i Formel 1. Derfor ser danskeren frem til 2021, hvor der bliver indført et budgetloft i Formel 1 - med andre ord bliver der sat en grænse for, hvor mange penge hvert hold må bruge.

Senere lørdag skal Kevin Magnussen køre kvalifikation til det belgiske grandprix. I 2018 sikrede danskeren sig en startposition som nummer ni.