Formel 1

Rørt Formel 1-vinder dedikerer sin første sejr til afdød ven og kollega

Charles Leclerc dedikerede søndagens sejr i Belgien til sin gode ven og kollega Anthoine Hubert, der lørdag mistede livet i et Formel 2-løb.

Den 21-årige Charles Leclerc havde meget at juble af, da han søndag vandt Belgiens grandprix. Det var hans første sejr nogensinde, og han blev samtidig den første monegasker til at vinde et Formel 1-løb.

Sejrens glæde blev dog overskygget af lørdagens tragiske hændelse, hvor den 22-årige franske Formel 2-kører Anthoine Hubert døde i et løb i Belgien.

- Jeg vil gerne dedikere min første sejr til ham, lød det fra Leclerc umiddelbart efter løbet.

Allerede da Leclerc passerede mållinjen, hyldede han Hubert med ordene 'den her er for Anthoine' over teamradioen.

- På den ene side er en drengedrøm gået i opfyldelse, men på den anden side har det været en rigtig svær weekend, efter vi i går (lørdag, red.) først og fremmest mistede en ven. Det er en rigtig svær situation.

Leclerc stammer fra Monaco, mens Hubert var franskmand. Derfor har de to jævnaldrende racerkører kendt hinanden i mange år.

- Vi voksede op sammen. Mit første løb nogensinde var med Anthoine, da vi var yngre. Det er en skam, hvad der skete i går (lørdag, red.). Jeg kan ikke fuldt ud nyde min første sejr, men jeg vil helt sikkert gemme det her minde forevigt, siger Leclerc.

22-årige Hubert, der kørte for holdet BWT Arden, var involveret i en stor ulykke, der foregik i høj hastighed og omfattede adskillige kørere.

En dag til ære for Hubert

Søndagens grandprix i Belgien blev afviklet som en hyldest til Hubert.

Inden Formel 1-løbet startede, blev der afholdt et minuts stilhed til ære for ham. Franskmanden blev desuden hyldet med den franske nationalsang, F16-fly og en parade med det franske flag i fokus.

En Formel 1-fan placerede et flag af den afdøde racerkører.
Franky Zapata fløj på sit hoverboard ind over banen med et fransk flag i hånden til ære for Hubert, inden løbet skulle i gang.
Et minuts stilhed for Anthoine Hubert inden søndagens løb i Belgien.

Mange af kørerne ved søndagens løb ærede også Hubert ved at have hans navn på bilerne.

Lørdag var på alle måder en sorgens dag i motorsportsverdenen. Også den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen ærede Hubert.

- Hvil i fred, Anthoine. Så forfærdeligt. Jeg sender tanker og beder til Anthoines venner og familie.

Danskeren var langt fra den eneste Formel 1-kører, der lørdag hyldede den afdøde Hubert. Faktisk var så godt som hele Formel 1-feltet på Twitter og hylde racerkøreren.

Efter lørdagens ulykke blev Formel 2-løbet søndag aflyst af hensyn til de andre kørere.