Formel 1

Magnussen tager ansvaret for 'forkert beslutning' i Spa

Magnussen sluttede løbet på 12.-pladsen. Haas F1 Team

Kevin Magnussen var den kører, der blev længst tid på de bløde dæk under søndagens grandprix i Belgien.

Danske Kevin Magnussen formåede ikke at forsvare sin startplacering som nummer otte i det belgiske grandprix. Efter få omgange var der kø bag Magnussen, og der gik ikke længe, før han var nede som nummer 15.

Ved første øjekast så det ud til, at Haas-raceren nok en gang bare var langsom, men hovedpersonen selv erkender nu, at han tog den forkerte beslutning.

- Den første periode på C3-dækkene (soft dæk) var forfærdelig. Der var absolut ingen vejgreb, og vi faldt bare ned og blev overhalet hele tiden, forklarer Magnussen i en udmelding via sit hold.

- Jeg tog den forkerte beslutning om at blive lidt længere ude på de dæk. Det var så dårligt, fordi jeg følte, at det var så håbløst, at vi lige så godt bare kunne vente på en safety car eller noget i den retning. Jeg følte, at det var min eneste chance for at komme tilbage i løbet.

Magnussen kaldte efterfølgende løbet for tarveligt, fordi dækkene nok en gang skulle diktere præstationen.

Flest omgange af alle

Magnussen kørte de første 25 omgange på de bløde C3-dæk. Han var den kører, der brugte allermest tid på den dæktype.

Og det viste sig allerede under løbet at være en forkert beslutning. Efter Magnussens pitstop, hvor han skiftede til C2 (mediumdækket, red.), fik han for alvor fart i bilen. Magnussen gik fra 18.-pladsen til 12.-pladsen efter dækskiftet.

- Da vi til sidst lavede et pitstop til det gule C2-dæk, kom bilen i live og fuldstændig tilbage til det normale. Bilen føltes rigtig god igen, men det er så uforudsigeligt, og du ved ikke, hvad du skal forvente, siger Magnussen.

Magnussen sluttede løbet på 12.-pladsen efter at have tilbragt det meste af dagen som nummer 15.

Søndagens grandprix i Belgien blev Kevin Magnussens tiende løb uden point denne sæson. Han får mulighed for at revanchere sig på søndag, hvor det gælder Italiens grandprix.