Formel 1

Verstappen og Gasly starter bagerst i Italiens grandprix

En ny motor koster en startplads bagerst i Formel 1-feltet for Red Bulls Max Verstappen og Toro Rossos Pierre Gasly.

Når det italienske grandprix på den ikoniske Monza-bane går i gang på søndag, så bliver det med Red Bulls Max Verstappen og Toro Rossos Pierre Gasly som de bagerste startende.

Det er på plads, selvom Formel 1-feltet ikke har gennemført kvalifikationen til løbet endnu.

Årsagen skal findes i, at begge kørere sammen med deres teams har besluttet at skifte til den nye Honda-motor 'Spec Four' til det italienske grandprix. Dermed ryger både Gasly og Verstappen over det tilladte antal skift, og det koster altså en startplads bagerst i feltet.

- Vi tror på, at de begge kan køre godt på søndag, fortæller Hondas tekniske direktør Toyoharu Tanabe til BBC.

Netop den nye Honda-motor har både Red Bull- og Toro Rosso-teamet testet ved det belgiske grandprix i weekenden, hvor både Alexander Albon og Daniil Kvyat havde den nye motor ombord på deres racere.

- Vi fik en masse brugbar data i Spa, som vi har brugt til at ændre på nogle ting som forberedelse til weekenden i Italien. Vi vil prøve at maksimere potentialet i motoren, og vi håber på at fastholde det momentum fra sidste weekend.

Motoren blev også modtaget positivt hos Red Bull-chefen Christian Horner, der efter weekenden på Spa kaldte præstationen for 'opmuntrende'.

Men selvom der ikke er de store bekymringer, så er det ikke sikkert, at hverken Max Verstappen eller Pierre Gasly kommer til at bruge den nye motor under hele weekenden på Monza.

Red Bulls Max Verstappen er nummer tre i den samlede VM-stilling, mens Toro Rossos Pierre Gasly er placeret som nummer seks. Den forsvarende verdensmester, Mercedes' Lewis Hamilton, er godt på vej i mod sit 6. verdensmesterskab.