Formel 1

Hamilton overrasket over forskellen på Ferrari og Mercedes

Hamilton er optimistisk inden grandprixet søndag. John Thys / Ritzau Scanpix

Lewis Hamilton, der fører Formel 1-stillingen, kalder det overraskende, at Mercedes var tæt på Ferrari i de to første træninger.

0,068 sekunder.

Det er, hvad forskellen var mellem Charles Leclerc og Lewis Hamilton i den anden Formel 1-træning fredag inden det italienske grandprix.

Ferrari-køreren var hurtigst af alle, men den forsvarende Formel 1-verdensmester var tæt på. Og det var briten faktisk overrasket over, da det ikke har været sådan ved de seneste løb.

- Der er ikke så stor en forskel, som der var i det sidste løb (i Belgien, red.). Selvfølgelig er de ret hurtige på den lige linje, og det vidste vi godt, siger Lewis Hamilton ifølge Autosport.

- Vi er ret stærke, og vi er faktisk ret tæt på dem. Det er lidt overraskende, og hvis jeg skal være ærlig, vidste jeg ikke, hvad der ville ske i denne weekend.

Hamilton er overrasket, da Ferrari-teamet har været ganske suveræne på det seneste, hvor Charles Leclerc senest vandt grandprixet på Spa-banen. Men Monza-banen, der bliver kørt på i denne weekend, passer bedre til Mercedes, erkender Hamilton.

- Men der er nogle sving, hvor vi kan komme tilbage, og de er faktisk ikke så hurtige i svingene, så på den måde bliver det udlignet.Jeg tror stadig, det bliver et tæt løb, men vi er på samme niveau, hvilket er godt.

Bottas: Vi har en god chance

Lewis Hamiltons teamkollega, Valtteri Vottas, sluttede dagen på en fjerdeplads i den anden træning, og han er også optimistisk inden den sidste træning og kvalifikation lørdag.

- Vi vidste fra start, at de ville være stærke her, men det så ikke så skidt ud, som det gjorde på Spa. Så vi har en god chance i denne weekend, siger Valtteri Bottas.

Lørdag køres tredje og sidste træning efterfulgt af kvalifikationen, hvor kørernes startrækkefølge skal afgøres.

Det ligger dog allerede fast, at Lando Norris (McLaren) starter i den bageste del i søndagens grandprix. Norris har i den forløbne uge foretaget en række ændringer på raceren, og det koster en straf ifølge reglementet.

Søndag køres der om point på banen. Mercedes-køreren Lewis Hamilton topper VM-stillingen med 268 point, hvilket er 65 point flere end den anden Mercedes-kører, Valtteri Bottas.

Magnussen ligger nummer 16 med 18 point og otte grandprixer tilbage.

Monza-banen i Italien er 5,8 kilometer lang. Den tidligere racerkører Rubens Barrichello er indehaver af omgangsrekorden på 1 minut og 21,046 sekunder, som han kørte sig til i 2004.