Formel 1

Magnussen halter efter teamkollega i anden træning

Regn plagede både første og anden træning. Miguel Medina / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen var ikke blandt de ti hurtigste i fredagens træninger, hvor regnvejret gjorde det svært.

Regn gjorde forholdene overordentligt vanskelige for Formel 1-kørerne i fredagens to træninger på den italienske Monza-bane.

Sergio Perez, Kimi Räikkönen og flere andre kørte af banen i første træning, mens andre drejede rundt, og træningen måtte flere gange afbrydes af røde flag.

Da regnskabet skulle gøres op, rakte Kevin Magnussens hurtigste tid til en 14.-plads blandt de 20 kørere. Hverken Perez eller Räikkönen blev dog noteret for en tid.

Danskeren gennemførte syv omgange, og hans bedste tid lød på 1 minut og 34,715 sekunder. Det var 6,810 sekunder langsommere end sidste weekends vinder, Charles Leclerc, som klarede glatbanekørslen bedst.

McLarens Carlos Sainz var næsthurtigst, mens Lando Norris satte sig på tredjepladsen.

Magnussens teamkollega Romain Grosjean var en anelse langsommere end Magnussen på 16.-pladsen.

Magnussen 13'er i anden træning

Også i anden træning drillede vejret, og alle biler kørte i pit, da regnen på et tidspunkt væltede ned over banen.

På det tidspunkt havde Magnussen sat 13.-bedste tid med 1 minut og 22,513 sekunder, og selv om bilerne siden kom på banen igen, lykkedes det ikke at forbedre tiden.

Grosjean var hurtigere og gennemførte træningen i ottendebedste tid.

Lørdag køres tredje og sidste træning efterfulgt af kvalifikationen, hvor kørernes startrækkefølge skal afgøres.

Det ligger dog allerede fast, at Lando Norris (McLaren) starter i den bageste del i søndagens grandprix. Norris har i den forløbne uge foretaget en række ændringer på raceren, og det koster en straf ifølge reglementet.

Søndag køres der om point på banen. Mercedes-køreren Lewis Hamilton topper VM-stillingen med 268 point, hvilket er 65 point flere end den anden Mercedes-kører, Valtteri Bottas.

Magnussen ligger nummer 16 med 18 point med otte grandprixer tilbage.

Monza-banen i Italien er 5,8 kilometer lang. Den tidligere racerkører Rubens Barrichello er indehaver af omgangsrekorden på 1 minut og 21,046 sekunder, som han kørte sig til i 2004.