Formel 1

Nummer tre i første træning skal starte bagerst på Monza

Lando Norris er blevet tildelt en straf, så han skal starte bagerst i Formel 1-feltet på søndag. Kenzo Tribouillard / Ritzau Scanpix

En række ændringer på bilen betyder, at McLarens Lando Norris starter i den bagerste del af Formel 1-feltet til søndagens grandprix på Monza.

Ved fredagens første træning var det kun holdkammeraten Carlos Sainz og Ferraris Charles Leclerc, der var hurtigere end Norris.

I sidste uges løb på Spa i Belgien lå Norris nummer fem inden sidste omgang, hvor han fik motorproblemer.

Det bliver dog svært for stortalentet igen at blande sig i toppen til det italienske grandprix, da en række ændringer på bilen har sendt ham ned i den tunge ende.

Til Monza-grandprixet bliver Norris’ motor nemlig opgraderet for tredje gang i sæsonen, da hans motor svigtede med én omgang tilbage i Belgien.

Det bryder med Formel 1-reglementet, og derfor får han ikke lov til at starte på den placering, han ellers ville opnå i lørdagens kvalifikation.

Flere starter bagerst

Red Bulls Max Verstappen og Toro Rossos Pierre Gasly starter allerede bagerst i Formel 1-feltet på søndag af samme årsag, men nu får de så selskab af den 19-årige Norris.

Holdkammeraten hos McLaren Carlos Sainz har også fået opgraderet sin motor.

Han kørte dog på opdateringen i starten af sidste weekend og tog sin straf der, så han får lov til at starte på sin oprigtige placering.

Ferrari har også opgraderet Sebastian Vettels og Charles Leclers biler, men da de holder sig inden for reglementet, får de lov til at køre Italiens grandprix uden en straf.

Du kan følge både lørdagens kvalifikation og søndagens grandprix på sport.tv2.dks liveblog.