Formel 1

Formel 1-kørere får reprimande efter farce i kvalifikationen

Carlos Sainz og to andre kørere slipper med en reprimande. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Nico Hülkenberg, Lance Stroll og Carlos Sainz har alle fået en reprimande for at køre unødvendigt langsomt i kvalifikationen i Italien.

Ni Formel 1-biler i en stor klump.

Det var situationen med få minutter tilbage af Q3 i kvalifikationen inden det italienske grandprix. Ingen af kørerne ville nemlig sætte først i gang, og det betød, at det kun var Charles Leclerc og Carlos Sainz, der nåede over stregen og havde mulighed for at forbedre sin tid.

Efterfølgende er situationen blevet undersøg af stewards, og Nico Hülkenberg, Carlos Sainz og Lance Stroll blev kaldt til samtale.

De er dog alle tre sluppet med en reprimande efter farcen, selvom de kørte ”unødvendigt langsomt” og dermed ”spillede en stor rolle i, at kørerne lå samme til sidst," som stewards beskriver det ifølge Sky Sports.

Stewards sluttede af med at skrive, at de stærkt anbefaler, at det internationale motorsports forbund, FIA, finder en løsning, så den bizarre episode ikke sker igen.

Syv kørere nåede ikke at sætte tid

Hele kaosset startede med, at Alfa Romeos Kimi Raikkonen bragede i barrieren, så løbet blev sat på pause af det røde flag. Da bilen var fjernet, og kvalifikation var klar til at blive genoptaget, startede en mærkværdig episode.

Ingen af de ni resterende biler kørte ud af garagen, da ingen af racerne ville være først ude på banen. Det skyldes, at der er en stor fordel i at komme ud i de andres slipstrøm, da Monza-banen er løbskalenderens hurtigste bane.

Der gik derfor rigtig meget taktik i den, og ingen ville køre først ud og dermed hjælpe de andre køreres indsats.

Det resulterede i, at de resterende biler først kom ud med under to minutter tilbage. Der opstod trafik, da alle bilerne kørte ud på samme tidspunkt, og derfor nåede kun Charles Leclerc og Carlos Sainz at krydse målstregen, inden tid løb ud.

De fik lov til at køre den timet omgang, mens de andre syv racere aldrig nåede at sætte en ny tid. Alexander Albon, Kimi Raikkonen og Lance Stroll formåede ikke at registrere en eneste tid i de 12 Q3-minutter.

Charles Leclerc var hurtigste mand og starter for anden weekend i træk i pole position.

Du kan følge søndagens Formel 1-løb her på sport.tv2.dk, hvor vi liveblogger fra klokken 15.