Formel 1

Vettel hurtigst på Monza - træning udsat efter vildt uheld

Ferraris Sebastian Vettel under træningen på Monza i Italien. Massimo Pinca / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen blev nummer 16, mens Sebastian Vettel var hurtigst i sidste træning, som blev udsat

Et ekstremt uheld udsatte den sidste træning for Formel 1-kørerne på banen Monza i Italien.

Forinden havde racerkørerne i Formel 3 været på banen, og her var australieren Alex Peroni involveret i et vildt uheld, hvor han ramte en såkaldt "sausage kerb" (høj, afrundet kantsten) i høj hastighed og fløj adskillige meter gennem luften, før han bragede ind i hegnet.

Peroni slap uskadt fra uheldet, men efterfølgende skulle kantstenen fjernes, og det forsinkede den tredje og sidste Formel 1-træning med ti minutter.

Kørerne på det højeste niveau måtte derfor væbne sig med tålmodighed, før det blev deres tur. Da de endelig fik grønt lys, var Ferraris Sebastian Vettel hurtigst.

I de første to træninger var det Vettels teamkollega, Charles Leclerc, som havde mest fart i bilen. Leclerc vandt sidste uges grandprix på Spa-banen i Belgien og regnes igen som en af de store favoritter, når der søndag skal køres om point.

Kevin Magnussen kørte lørdag 16 omgange, og det blev også hans slutplacering. Danskeren havde 1 minut og 21,336 sekunder som sin hurtigste tid. Det var 1,042 sekunder langsommere end træningens tyske duks.

Haas-kollega Romain Grosjean fandt ikke samme fart som Magnussen og blev placeret en tak længere nede i 17.-hurtigste tid.

Klokken 15 gælder det kvalifikationen til søndagens grandprix.

Mercedes-køreren Lewis Hamilton topper VM-stillingen med 268 point, hvilket er 65 point flere end den anden Mercedes-kører, Valtteri Bottas. Magnussen ligger nummer 16 med 18 point og otte grandprixer tilbage.