Formel 1

Magnussen om 'ærgerligt' Monza-løb: - Det er sindssygt svært

Kevin Magnussen måtte udgå af Formel 1-grandprixet i Italien. Antonio Calanni / Pool / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen kæmpede det bedste, han havde lært, men måtte til sidst give op og blev kaldt i garagen af Haas-teamet ved Italiens grandprix.

Ti omgange. Det var, hvad Kevin Magnussen manglede for at gennemføre søndagens løb på den legendariske Monza-bane, hvor Ferrari endte med sejren.

Danskeren lå undervejs indenfor top 10 og til VM-point, men kørerfejl og problemer kostede den placering. Og lidt efter også gennemførslen af løbet.

- Vi får et hydraulisk problem til sidst, så jeg er ved at miste servostyringen, siger Kevin Magnussen til TV 3+.

Danskeren havde som skrevet lidt problemer kort inden, hvor et fastlåst forhjul efter en duel med Lance Stroll, sendte danskeren i pit.

- Det var ærgerligt. Det er sindssygt svært, når man er nødt til at hænge i for livet. Man kæmper med næb og kløer. Så er man lidt udsat for de her fejl, lyder det fra Magnussen.

Udover den 26-årige dansker fra Roskilde, så udgik også russiske Daniil Kvyat og Carlos Sainz fra Spanien i løbet.

Det var tekniske problemer med bilen, der fik Magnussens hold, Haas, til at kalde danskeren i garagen. Det undskyldte teamet for overfor danskeren:

- Kevin, jeg er ked af det. Du er nødt til at køre i pit. Problemerne med bilen forsvinder ikke. Vi er nødt til at trække bilen ud, lød meldingen over teamradioen.

Danskeren har fortsat 18 VM-point - en halv snes flere end teamkollega, Romain Grosjean, der blev nummer 16 på Monza.

Næste grandprix er i Singapore om to uger. Med til det løb tager Haas og Magnussen øget tro på raceren. For trods exitet på Monza viste motoren undervejs gode tegn.

- Det så ikke helt håbløst ud. Det så lidt bedre ud, og ikke lige så dårligt som nogle af de andre gange har været.

- Nu er det bare at håbe på, at der snart kommer endnu mere gang i bilen, så jeg kan kæmpe med om de sjovere positioner, siger Magnussen.