Formel 1

Formel 1-kører ’rimelig vred’ på Vettel efter det italienske grandprix

Lance Stroll under det italienske grandprix. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Racing Points Lance Stroll var bestemt ikke tilfreds med Sebastian Vettel efter det italienske grandprix.

Vettel lavede en kørefejl, da han kørte ind i Ascari-chikanen på Monza på den fjerde omgang i det italienske grandprix. Kort efter så han sig selv parkeret i græsset.

Da han forsøgte at køre ind på banen igen, var han tæt på at brage sammen med Lance Stroll, der kom bagfra, og da canadieren forsøgte at undgå Vettel, røg han selv i græsset.

Derfor var Racing Point-køreren ikke særlig tilfreds med Vettel efter løbet.

- Jeg er rimelig vred efter det, der skete, hvis jeg skal være ærlig. Han var i en position, hvor han ikke bare kunne køre direkte tilbage på banen og slet ikke så aggressivt, siger Lance Stroll til Autosport.

- Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, for at undgå ham. Jeg fulgte reglerne, og han kørte bare direkte tilbage på banen i chikanen. Der var intet, jeg kunne gøre – selv med den fart, jeg kørte, der var ret lav. Han blokerede hele vejen på det tidspunkt.

Kunne have endte meget værre

Da Stroll så forsøgte at køre tilbage på banen, skete den samme episode igen, der lige var hændt. Denne gang var det Pierre Gasly, der skulle undgå Stroll, og dermed røg i græsset.

Jeg prøvede bare at komme af vejen

Lance Stroll

Og ved dette tilfælde var det så Stroll, der insisterede på, at han ikke kunne have gjort noget anderledes.

- Jeg prøvede bare at komme af vejen. Jeg kunne ikke se, hvem der kom fra højre, så jeg blev nødt til det. Og jeg blev også straffet ret meget for det samme, som Vettel gjorde. Det var virkelig en katastrofe, siger Stroll.

Pierre Gasly endte i pointene, imens både Vettel og Stroll endte uden for pointene.

Gasly fra Torro Rosso beskrev det selv som, at "det var ret tæt på."

- Det var godt, at der ikke skete noget. Det kunne have endt meget værre, siger Gasly.

Næste gang, kørerne skal på banen, er om to uger, hvor det gælder Singapores grandprix.