Formel 1

Fransk medie: Schumacher indlagt på hospital i Paris

Michael Schumacher er blevet ført til L'hôpital européen Georges-Pompidou i Paris. Tony Gentile / Scanpix Denmark

Formel 1-legenden Michael Schumacher er mandag blevet indlagt på et fransk hospital, hvor han skal gennemgå stamcellebehandling, oplyser fransk avis.

De senere år har der været stille omkring den tidligere Formel 1-stjerne Michael Schumacher.

Mandag blev den tidligere tyske racerkører dog indlagt på et hospital i den franske hovedstad Paris, skriver den franske avis Le Parisien.

Michael Schumacher var ude for en alvorlig skiulykke 29. december 2013, da han var på skiferie med sin familie i Méribel, der er et skisportssted i de franske alper.

Racerkøreren blev erklæret i kritisk tilstand og gennemgik to hjerneoperationer, inden han blev lagt i kunstig koma. Her lå han i fire uger og efterfølgende i genoplivningslokalet i flere måneder.

I juni 2014 blev han flyttet fra universitetshospitalet i Grenoble til universitetshospitalet i Lausanne, og 9. september annoncerede familien, at Schumacher kunne vende tilbage til sit hjem i schweiziske Gland ved bredden af Genèvesøen. 254 dage efter sin ulykke.

Stamcellebehandling

Siden er der ikke sluppet meget ud om hans tilstand, men ifølge Le Parisien ankom Schumacher på en båre til L'hôpital européen Georges-Pompidou mandag eftermiddag klokken 15.40.

Båren var skærmet af med blå afdækning, der skjulte tyskerens krop og ansigt, og omkring ti personer ledsagede båren, skriver avisen.

Ifølge Le Parisien skal den tidligere Formel 1-verdensmester gennemgå stamcellebehandling. Det er meningen, at behandlingen skal tilsigte en antiinflammatorisk virkning på Michael Schumacher.

Behandlingen skal efter avisens oplysninger begynde tirsdag formiddag, idet det er planen, at Schumacher skal forlade hospitalet onsdag.

Hovedperson i dokumentarfilm

I december bliver Michael Schumacher hovedperson i en ny dokumentarfilm med titlen "Schumacher", der handler om hans liv.

Filmens tyske instruktører Michael Wech og Hanns-Bruno Kammertöns har ifølge Rocket Science, der står bag filmen, fået fuld opbakning af Schumachers familie til at lave filmen.

Dokumentarfilmen vil blandt andet indeholde interviews med Michael Schumachers far, hustru og børn.

Schumacher har rekorden for flest Formel 1-titler og grandprixsejre. Hele syv gange vandt han verdensmesterskabet, og han vandt 91 løb i karrieren.

3. januar i år fyldte Michael Schumacher 50 år.