Formel 1

- Det dræber motivationen, siger teamchef om Haas-problemer

Günther Steiner er frustreret over Haas' form. Dan Mullan / Ritzau Scanpix

Haas’ teamchef, Günther Steiner, er frustreret over teamets problemer og ved ikke, om de finder en løsning i denne sæson.

Nul point i de seneste tre grandprixer.

Haas-teamet er langt fra inde i en god stime og har svært ved at få dækkene til at fungere i det rigtige vindue, hvor de præsterer bedst. Og de konstante problemer er noget, der frustrerer Haas’ teamchef, Günther Steiner.

- Det er vores store problem i øjeblikket. Vi vil forsøge at finde en løsning så hurtigt som muligt. Jeg tror, at vi forstår problemet, men jeg ved ikke, om vi finder en løsning i år, siger Steiner til Autosport.

- Når det er på denne måde, dræber det din energi. Alle ved, hvordan det er at køre løb, men dette er noget andet.

Steiner forklarer videre, at det især er frustrerende, når bilen er hurtig i kvalifikationen og endda i de tidlige stadier i grandprixet, men så daler farten pludseligt.

- Vi går ud på nye dæk, og de virker i to omgange, men så daler temperaturen, og så er du færdig. Vi er hele tiden på kanten, og når der sker sådan noget, er man færdig.

Magnussen udpeger tre ting med Singapore

Formel 1-kørerne får i særlig grad testet deres fysik i det kommende grandprix. For i weekenden gælder det løbet i Singapore, som af forskellige grunde gør det til et meget fysisk hårdt løb.

Det fortæller den danske Haas-kører, Kevin Magnussen, som forklarer det med tre årsager:

- For det første er det virkelig varmt. For det andet er der aldrig rigtig noget hvile på en omgang. Du arbejder konstant med rattet. Der er ikke særlig mange lige strækninger på banen.

- For det tredje er gennemsnitsfarten per omgang så lav, at løbet ofte når til totimersgrænsen. Det er det fysisk hårdeste løb i kalenderen. Som forberedelse gør jeg mine normale ting med fitness-træning, fortæller han i en pressemeddelelse fra Haas.

Ved det seneste blev Grosjean nummer 16, mens Magnussen ikke gennemførte det italienske grandprix.