Kubica forlader Formel 1-hold

16x9
Robert Kubica kom til Williams op til denne sæson. Foto: Diego / Ritzau Scanpix

Robert Kubica kommer ikke til at køre for Williams i 2020. Det fortalte han på et pressemøde.

Det blev kun til en enkelt sæson for Robert Kubica hos Williams.

På et pressemøde forud for grandprixet i Singapore fortalte den 34-årige polak, at han har besluttet at forlade Formel 1-holdet efter sæsonen.

Det var et af de store comebacks i sporten, da Kubica i november sidst år annoncerede, at han havde fået et sæde hos Williams.

Formel 1-karrieren begyndte i 2006, da han i fire år kørte for BMW Sauber. I 2010 skiftede han til Renault, men den lovende Formel 1-karriere sluttede i vinteren året efter.

Den 6. februar 2011 kørte galt på første etape af rallyløbet Andorra Rundt. Ved høj hastighed lettede bilen sig kortvarigt fra jorden, hvilket efterlod ham uden chancer for at styre den. Kort efter hamrede den ind i autoværnet.

Han blev omgående fløjet til et nærtliggende hospital, hvor han var igennem en syv timer lang operation i højre arm. Renault, som han kørte Formel 1 for på det tidspunkt, så sig nødsaget til at hente Nick Heidfeld ind som erstatning kort før sæsonstart, da Kubicas mobilitet som kører var tvivlsom.

Tæt på Ferrari-skifte

I 2018 begyndte han at snuse til Formel 1-sporten igen, da han blev testkører for Williams. Ved sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi offentliggjorde Williams, at de forfremmede ham til fast kører.

I denne sæson har han været teamkollega med den unge brite George Russell, som vandt Formel 2-serien i 2018.

Højdepunktet kom over i 2008, da han vandt det canadiske Formel 1-grandprix hos BMW Sauber. Han har senere afsløret, at han i 2011 var på vej til et skifte til Ferrari.

Det er endnu uvist, om Kubica fortsætter i Formel 1.