Formel 1

Hamilton hylder kollega: - En af de mest talentfulde kørere i sporten

Lewis Hamilton giver hånden til sin polske konkurrent inden løbet i Singapore. Roslan Rahman / Ritzau Scanpix

Robert Kubica kommer ikke til at køre for Williams i 2020, men han fortjener stadig en plads i sporten, mener Hamilton og Grosjean.

34-årige Robert Kubica, der kører for Williams-teamet i denne sæson, offentliggjorde torsdag på et pressemøde, at han ikke er Williams-kører i 2020.

Polakken, der i november sidste år annoncerede, at han havde fået et sæde hos teamet, vil dog endnu ikke fortælle, om han skal køre for et andet hold.

Men hvis det står til verdensmesteren Lewis Hamilton, fortjener Kubica stadig et Formel 1-sæde.

- Robert er nok en af mest talentfulde kørere, jeg nogensinde har konkurreret imod. Jeg har oplevet det talent, han har, og det har han stadig, siger Lewis Hamilton ifølge Autosport.

- Det bemærkelsesværdige ved ham er hans styrke og den beslutsomhed, han har vist efter det uheld, han havde. Der er ikke mange mennesker, der kan komme tilbage fra det og konkurrere mod folk, der ikke har de samme betingelser, han har. Vi har brug for de bedste talenter i sporten, og de skal være på det højest mulige niveau.

"Kubica er en inspiration for alle"

Kubicas karriere begyndte i 2006, da han i fire år kørte for BMW Sauber. I 2010 skiftede han til Renault, men den lovende Formel 1-karriere sluttede i vinteren året efter.

Den 6. februar 2011 kørte galt på første etape af rallyløbet Andorra Rundt. Ved høj hastighed lettede bilen sig kortvarigt fra jorden, hvilket efterlod ham uden chancer for at styre den. Kort efter hamrede den ind i autoværnet.

Måden, han kom tilbage på, var meget imponerende

Romain Grosjean

Han blev omgående fløjet til et nærtliggende hospital, hvor han var igennem en syv timer lang operation i højre arm. Renault, som han kørte Formel 1 for på det tidspunkt, så sig nødsaget til at hente Nick Heidfeld ind som erstatning kort før sæsonstart, da Kubicas mobilitet som kører var tvivlsom.

Polakken kæmpede sig dog tilbage, selvom hans højre arm har taget skade. Men det er netop dét, der også imponerer Romain Grosjean.

- Han er en inspiration for alle, der har haft en dårlig oplevelse. Jeg talte med ham for første gang i 2009, og det var meningen, at vi skulle være holdkammerater i 2010, men det skete ikke.

- Men måden, han kom tilbage på, var meget imponerende, siger Grosjean.

I 2018 begyndte han at snuse til Formel 1-sporten igen, da han blev testkører for Williams. Ved sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi offentliggjorde Williams, at de forfremmede ham til fast kører.

I denne sæson har han været teamkollega med den unge brite George Russell, som vandt Formel 2-serien i 2018.