Formel 1

- Det er det, der er frustrerende ved Formel 1, siger Magnussen

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen starter som nummer 14 i grandprixet i Singapore.

Efter en weekend med tunge resultater for Haas-bilerne sørgede Kevin Magnussen for en smule oprejsning for holdet.

Danskeren sikrede sig nemlig en plads som nummer 14, når grandprixet i Singapore skal køres søndag.

Kevin Magnussen var ellers for alvor under pres i Q1, hvor han med få minutter tilbage af kvalifikationsrunden stod noteret for 18. bedste tid. Danskeren formåede dog at stå for presset, og med tiden 1:39.942 sneg danskeren sig akkurat med i Q2 med 15. bedste tid.

Alligevel var der frustrationer at spore hos danskeren efterfølgende, som dog understregede, at han og teamet fik det ud af det, de skulle.

- Det er det, der er frustrerende ved Formel 1. Sådan en dag som i dag, hvor der bliver kørt på et rigtig højt niveau, og vi får mere ud af bilen, end der er. Vi får det sidste ud af alle detaljer i bilen og nogle rigtig gode omgange, og så bliver man 15’er, siger danskeren til TV 3+ efter kvalifikationen og tilføjer:

- Når jeg kører ud, ved jeg, at jeg skal finde et halvt sekund. Så jeg er nødt til at oversatse. Du er nødt til at køre for hurtigt ind i et sving og håbe, at grebet er der. Du kan overhovedet ikke være på den sikre side. Du kan ikke køre 100 procent – du er nødt til at køre 105 procent. Så er man bare super modtagelig over for små fejl, men jeg synes, at jeg fik en sindssyg god omgang ud af det.

I Q2 kunne Kevin Magnussen dog ikke følge med, og han var langsomst af alle 15 kørere. Det betyder, at danskeren starter som nummer 14 i grandprixet søndag, da Sergio Perez er blevet rykket fem pladser tilbage i gridden.

Kevin Magnussen kan dog glæde sig over, at han var hurtigere end sin teamkollega Romain Grosjean, der starter som nummer 18. Det er tiende gang i sæsonen, at danskeren ender bedre end franskmanden i Formel 1-kvalifikationerne.

Samlet set er Haas dog inde i en svær periode – holdet har således ikke hentet point i de seneste tre grandprix.

Modsat kører det for Ferraris unge stjernefrø Charles Leclerc. I Singapore tog han sin tredje pole position i træk – og den femte i sæsonen.