Formel 1

Hülkenbergs chancer skrumper – mulige teams afviser ham

Nico Hülkenbergs fremtid i Formel 1-feltet er højest tvivlsom frem mod den kommende sæson. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Nico Hülkenberg er selv optimistisk omkring muligheden for at forsætte i Formel 1, men der er kun få hold i spil til den tyske racerkører.

Nico Hülkenbergs forhåbninger om at fortsætte i Formel 1-feltet i den kommende sæson led torsdag et knæk, da Haas-teamet afslørede, at Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal køre for amerikanerne.

- Det var tæt mellem Grosjean og Hülkenberg. Men i sidste ende besluttede vi at holde fast i Romain Grosjean, for han har været med holdet de seneste fire år, sagde Haas' teamchef, Günther Steiner, om beslutningen.

Franskmanden Esteban Ocon får fra næste sæson Hülkenbergs sæde i Renault, og derfor skal den 32-årige tyske racerkører finde sig et nyt team, hvis han vil fortsætte i motorsportens fuldblodsklasse.

Og tyskeren er optimistisk omkring sine muligheder. Det siger racerkøreren til den officielle Formel 1-hjemmeside.

- Intet ligger endnu fast endnu, men jeg mener, at der er en meget realistisk chance, forklarer Nico Hülkenberg.

Ifølge Formula1.com tegner der sig følgende realistiske fremtidsmuligheder for den tyske racerkører:

Alfa Romeo

Alfa Romeo Racing Ferrari-teamet ligner den mest sandsynlige destination for Nico Hülkenberg.

Den italienske motorproducent har i øjeblikket finske Kimi Räikkönen og italienske Antonio Giovinazzi bag rattet i dets Formel 1-racere, men Nico Hülkenberg har gode relationer til holdets teamchef Frédéric Vasseur, hvilket kan give tyskeren en vej ind på holdet.

På rygteplan har Alfa Romeo-teamet allerede underskrevet aftaler med dets to nuværende kørere, men dette er ikke blevet bekræftet.

Netop Frédéric Vasseur står dog ikke umiddelbart klar til at komme Hülkenberg i møde.

- Vi har fokus på Antonio. Han havde en hård weekend på Spa, men kom stærkt igen ugen efter på Monza. Vi vil hjælpe ham med at udvikle sig og fortsætte med at blive bedre. Der bliver tid til at diskutere fremtiden, men jeg er meget koncentreret om Antonio, og jeg mener, han gør det godt, siger han ifølge Pitpass.com.

Alfa Romeo ligger nummer otte ud af de ti teams i konstruktørernes mesterskab.

Williams

I 2010 fik Hülkenberg sin Formel 1-debut for Williams, og det britiske hold bliver vurderet til at være det næstmest sandsynlige hold, som tyskeren i fremtiden kan køre for.

Williams-teamet har indtil videre haft en forfærdelig sæson, hvor holdets kørere, Robert Kubica og George Russell, tilsammen har indkørt ét point.

Polske Robert Kubica har meldt ud, at han ikke fortsætter på holdet i næste sæson - og derfor kan Nico Hülkenberg meget vel være i spil til den ledige plads.

Sædet hos Williams er måske ikke det mest attraktive sæde i Formel 1-feltet, og ifølge Williams-chefen, Claire Williams, er Hülkenberg heller ikke her på tegnebrættet for nu.

- Vi har en række kandidater på listen. Han startede karrieren hos os, men vi har ikke talt sammen, fortæller hun, mens hun samtidig afviser nødvendigheden af, at have en erfaren kører ved siden af 21-årige George Russell i næste sæson.

- George er det perfekte eksempel med det arbejde, han har gjort for os i år.

Red Bull eller Toro Rosso

Ifølge Formula1.com er en sidste, men dog ikke så realistisk, mulighed for Nico Hülkenberg et sæde hos enten Red Bull eller Toro Rosso.

Et skifte til Red Bull vil være et stort skridt opad for tyskeren. De to sæder er i øjeblikket besat af Max Verstappen, der ligger nummer tre i den samlede VM-stilling, og talentet Alexander Albon.

Red Bulls teamchef, Christian Horner, har udtalt, at Albon har imponeret i sine første to løb for teamet, så det ser meget svært ud for Hülkenberg at tilkæmpe sig et sæde hos det østrigske Formel 1-hold.

Og Horner fortæller, at tyskeren i øjeblikket ikke er et tema hos Red Bull.

- Nico er ikke på vores liste. Han er en dygtig kører, og det ville være en stor skam ikke at se ham fortsætte i Formel 1 næste år.

- Han er en professionel kører, der måske ikke har indfriet sit potentiale i Formel 1, og jeg håber, han finder et sæde, for han er bedre end nogle af de kørere, der er i feltet, fortæller han.

Hvis Nico Hülkenberg skal have et sæde hos Toro Rosso, kræver det, at enten Pierre Gasly eller Daniil Kvyat skal udskiftes.

Gasly har imponeret indtil videre i sæsonen og ligger nummer seks i VM-stilingen, mens Kvyat er nummer ti.

Mulig fremtid som testkører

Hülkenbergs fremtid kan også ende som testkører for et af de ti Formel 1-hold.

I den rolle vil den tyske racerkører bevare kontakten med sporten og dermed holde en fod på klem, hvis der skulle opstå et ledigt Formel 1-sæde.

Endelig spekulerer Formula1.com i, at Nico Hülkenberg helt forlader Formel 1 og i stedet kører racerløb i en langsommere klasse.

Nico Hülkenberg er aktuelt nummer 11 i den samlede VM-serie, og tyskeren får i denne weekend mulighed for at vise sine evner frem for Formel 1-holdene ved Singapores grandprix.