Formel 1

Romain Grosjean overvejede at stoppe i Formel 1

Romain Grosjean har overvejet, om det var på tide at stoppe i Formel 1. John Sibley / Ritzau Scanpix

Resultaterne har manglet hos den franske Formel 1-kører, og det har betydet, at han har overvejet at stoppe i sporten.

Kørerne på Haas' Formel 1-team vil i den kommende sæson endnu engang hedde Kevin Magnussen og Romain Grosjean.

Det bekræftede Haas-teamet torsdag efter længere tids spekulation, om hvorvidt Grosjean skulle skiftes ud. Den nuværende Renault-kører Nico Hülkenberg var den største udfordrer til sædet, men Haas valgte at blive med det, de kender til.

Men Romain Grosjean har faktisk ikke altid været sikker på, om han ville have det andet Haas-sæde. I løbet ad sommeren overvejede han nemlig, om det var værd at fortsætte karrieren.

- Jeg har ikke vundet et mesterskab siden 2011. Siden 2013 har jeg ikke haft en bil, som kunne komme på podiet. Nogle gange er det som at spille tennis med et bordtennis-bat, og så vinder du ikke mange turneringer. Har jeg lyst til at fortsætte denne Davids kamp mod Goliat? Så jeg overvejede, om jeg ville fortsætte i Formel 1, siger Romain Grosjean ifølge Ekstra Bladet.

Grosjean forklarer videre, at tankerne gik på, om han skulle tage en skridt ned rent niveaumæssigt, hvor pengene er mindre, men hvor han har mulighed for at køre med om sejren. Men efter en samtale med sin søn, Sacha, faldt valget på, at han fortsætter i Formel 1 lidt endnu.

Ser frem til at fortsætte rejsen

33-årige Romain Grosjean kørte sit første Formel 1-grandprix i 2009 og har siden kørt 159 grandprixer.

Og det er netop dét, der har gjort, at Haas har forlænget med sin franske kører.

- Erfaringen og behovet for det har været en af hjørnestenene i Haas F1 Team, og med Romain Grosjean og Kevin Magnussen, der kæmper for holdet i 2020, fortsætter vi med et lineup, der tilbyder os en solid platform til at fortsætte vores fremgang, siger teamchef Guenther Steiner i en pressemeddelelse.

Romain Grosjean har i denne sæson har store problemer med at få bilen til at fungere, men til trods for det har Haas-mandskabet vist ham tillid.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med Kevin (Magnussen, red.) og hele holdet og fortsætte vores rejse sammen, siger Romain Grosjean.

Efter 14 grandprixer ligger Kevin Magnussen på en 16.-plads med 18 point. Romain Grosjean er en plads under ham med otte point.