Formel 1

Leclerc kritiserer Ferrari - stærkt utilfreds med ‘unfair’ beslutning

Ferrari tog de to øverste pladser på podiet i Singapore. Alligevel var Charles Leclerc meget utilfreds med, at Sebastian Vettel endte foran ham.

Charles Leclerc var mildest talt ikke tilfreds med sit team, Ferrari, både under og efter grandprixet i Singapore.

Den 21-årige monegasker startede forrest, men efter et pitstop på 21. omgang røg han bag teamkollegaen Sebastian Vettel, der havde været i pit omgangen forinden.

Det fik Charles Leclerc op i det røde felt, og selvom han efter løbet var kølet mere ned, skinnede hans utilfredshed stadig igennem.

- Selvfølgelig er det altid svært at miste en sejr på den måde, men til slut endte vi med både første- og andenpladsen, så det er jeg glad for.

- Jeg er skuffet på mine egne vegne, som alle andre også vil være. Nogle gange er det sådan, det går, men jeg kommer stærkere tilbage, siger Charles Leclerc til Autosport.

På et pressemøde efter grandprixet har Ferrari forklaret situationen. De understreger, de ikke havde forudset, at Sebastian Vettel ville ende foran Charles Leclerc efter de to pitstop.

- Vi havde ikke forventet sådan et stort nummer. Da vi stoppede Sebastian Vettel, troede vi faktisk - da vi stoppede Charles Leclerc omgangen efter - at han ville være foran Sebastian.

- Jeg forstår godt, at Charles på en måde er en smule skuffet, for han gjorde sit bedste for at vinde løbet - og jeg synes, han gjorde alt, hvad han kunne for at vinde grandprixet, sagde Mattia Binotto, teamchef hos Ferrari, på et pressemøde ifølge Motorsportweek.com.

Jeg vil have, at vi slutter som nummer ét og to. Jeg synes bare ikke, at det er fair. Men jeg gør ikke noget dumt

Charles Leclerc, Ferrari

Desuden tilføjede teamchefen, at de undervejs i løbet overvejede at bytte rundt på de to kørere, så Charles Leclerc ville komme tilbage på sejrskurs.

- Selvfølgelig diskuterer vi stadig med kørerne, om det var det rigtige valg eller ej, hvor vi stadig har forskellige meninger at diskutere internt. Men ja, vi overvejede det (at bytte rundt på de to kørere, red.), lyder det fra Mattia Binotto ifølge Motorsportweek.com.

- Jeg gør ikke noget dumt

For tredje grandprix i træk havde Charles Leclerc pole position, og i de to første løb havde det sikret ham sejren.

Sådan så det også ud for den unge Ferrari-kører i begyndelsen af Singapores grandprix, hvor han formåede at holde alle bag sig.

Men det ændrede sig på 21. omgang. Her kørte monegaskeren i pit, men da han kom tilbage på banen, var han bag Sebastian Vettel. Sidstnævnte havde haft et pitstop runden forinden, og med en hurtig omgang lavede han det, der kaldes et ’undercut’ – han kom således foran Charles Leclerc efter et effektivt pitstop og en omgang med friske dæk.

Det vakte stor frustration hos Charles Leclerc, der undervejs i løbet fik at vide over teamradioen, at han skulle keep his head down - altså koncentrere sig om løbet. Det fik ham til at svare tilbage.

- Jeg koncentrerer mig, og det vil jeg gøre indtil, løbet er forbi. Jeg synes bare, I skal kende til mine følelser.

- For at være helt ærlig over for jer forstår jeg ikke ’undercuttet’ (red.), men det kan vi diskutere efter løbet, lød det fra Charles Leclerc.

Efter 43 omgange kom der for anden gang i løbet en safety car på banen, da Sergio Perez måtte udgå. Her var der igen utilfredshed at spore i teamradioen hos Ferrari.

Leclerc: Jeg vil vide alt, også om motoren

Ferrari: Charles, vi har brug for, at bilen holder hjem.

Leclerc: Ja ja, jeg gør ikke noget dumt. Det er ikke mit mål. Jeg vil have, at vi slutter som nummer ét og to. Jeg synes bare ikke, at det er fair. Men jeg gør ikke noget dumt.

Sebastian Vettel kom således i front efter 21 omgange, og den position formåede han at forsvare resten af grandprixet. Førstepladsen blev ikke mindst grundlagt på baggrund af hans tidligere pitstop, som han dog understreger, der var holdets idé.

- Det var meget sent, jeg fik det at vide – jeg tænkte, det var lidt for tidligt.

- Så jeg gav den alt, jeg kunne, på den første omgang efter pitstoppet, fordi jeg så bilerne foran mig ikke kørte i pit, især Lewis Hamilton. Jeg var ret overrasket over, at jeg en omgang senere førte løbet, forklarede Sebastian Vettel i baneinterviewet efterfølgende.

Med sejren spiser de to Ferrari-kørere lidt af Lewis Hamiltons forspring i den samlede stilling. De har dog stadig et stykke vej op til ham, som det ses i stillingen herunder.

  1. Lewis Hamilton, 296 point
  2. Valtteri Bottas, 231 point
  3. Charles Leclerc, 200 point
  4. Max Verstappen, 200 point
  5. Sebastian Vettel, 194 point