Formel 1

Magnussen slutter bagerst efter katastrofal afslutning

Kevin Magnussen. Thomas Peter / Ritzau Scanpix

For første gang siden 2008 har Ferrari vundet tre grandprix i træk. Sebastian Vettel er den mest vindende kører i Singapore.

Sådan endte top tre samt Kevin Magnussen og Romain Grosjean i Singapores grandprix:

1. Sebastian Vettel (Ferrari)

2. Charles Leclerc (Ferrari)

3. Max Verstappen (Red Bull)

11. Romain Grosjean (Haas)

17. Kevin Magnussen (Haas)

Det betyder resultatet:

Ferrari tog gode point i VM-stillingen, da de for første gang i sæsonen sluttede på de to øverste pladser. Det var desuden Sebastian Vettels første sejr i sæsonen og Ferraris tredje i træk. Det har de ikke gjort siden 2008.

Med andenpladsen ligger Charles Leclerc nu på samme pointantal som Max Verstappen.

Hverken Kevin Magnussen eller Romain Grosjean opnåede nogen point, og de ligger fortsat henholdsvis nummer 16 og 17 i den samlede stilling. Se stillingen her.

Sådan forløb grandprixet:

ritzau

En forfærdelig afslutning ødelagde Formel 1-grandprixet i Singapore for Kevin Magnussen (Haas) søndag.

Den danske racerkører lå længe til at få point helt oppe på ottendepladsen, men adskillige safetycars og en mindre skade på bilen gjorde forskellen for en hårdt kæmpende Magnussen, der sakkede bagud på de sidste omgange og i stedet for point sluttede sidst af de racere, der gennemførte.

Nede på sin 17.-plads nåede han dog at sætte dagens hurtigste omgangstid af alle i løbet, da kapløbet om VM-point definitivt var kørt for hans vedkommende.

Danskerens teamkollega Romain Grosjean sluttede som nummer 11.

Løbet blev vundet af Sebastian Vettel fra Ferrari, som tog sin femte sejr i Singapore gennem karrieren. Dermed er han den kører, som har vundet flest gange.

Bybanen i Singapore er smal med mange sving og er dermed svær at overhale på, så starten er ofte afgørende.

Og her fik Magnussen en fremragende en af slagsen. Efter første omgang var han rykket tre pladser frem fra sin startplacering som nummer 13 og op i pointene.

Kort efter måtte Renaults Nico Hülkenberg i pit på grund af et sammenstød med Carlos Sainz, og så var danskeren nummer ni.

Efter runden med pitstop var danskeren så helt oppe som nummer otte, og det så længe ud til, at han endelig kunne få point med til den tørstende konto. Det er blot sket tre gange tidligere i denne sæson.

Men flere safetycars undervejs i løbet ødelagde Magnussens flotte arbejde.

Han kunne melde om en pludselig opstået skade på frontvingen, tabte fart og fik på 52. af de 61 omgange besked på at lukke Grosjean forbi.

Franskmanden var på friskere dæk.

Danskerens racer var ved at være brugt op, og derfra røg han hurtigt helt bag af dansen.