Formel 1

Plasticpose og safety car ødelagde Magnussens løb

Kevin Magnussen var undervejs helt oppe på ottendepladsen i Singapores grandprix, men efter en katastrofal afslutning endte han sidst.

Løbet er først slut, når det ternede flag blafrer.

Det fik Kevin Magnussen for alvor at føle under grandprixet i Singapore. Det så længe ud til, at danskeren ville få point med hjem, men sådan endte det ikke.

Da der manglede ti omgange, kom den tredje safety car på banen i Singapore, og det blev afgørende for Kevin Magnussen. Her lå han nummer otte, men en lille skade på frontvingen og nedslidte dæk betød, at danskeren på de sidste ti omgange gik fra 8. til 17. pladsen.

- Vi lå i en sindssyg position uden at have haft nogen safety cars i vores retning. Vi havde altså kørt os til den position: Der var ikke nogen foran, der var udgået, og det var ikke, fordi vi havde været heldige med et pitstop eller noget, siger Kevin Magnussen til TV 3+ efter løbet og tilføjer:

- Så kommer der bare safety cars imod os, som gør, at alle dem, vi har jumpet ved og været stabile og hurtige ved på det første stint, kommer lige op i røven på os og tager mig i restart. Udover det får jeg en plasticpose eller et eller andet indover frontvingen, så jeg taber en masse aero (aerodynamik, red.). Så dør dækkene bare, og så var det det løb.

Danskeren begyndte grandprixet som nummer 13, men via en formidabel start kørte han helt frem på niendepladsen i løbet af de første to omgange.

Efter 18 omgange kørte Kevin Magnussen i pit og holdt sig inde i pointene lige indtil omgang nummer 51, hvor danskeren raslede ned igennem feltet.

Også Romain Grosjean endte uden for pointene i Singapore, da han blev nummer 11. Dermed er det fjerde grandprix i træk, hvor Haas ikke får point.

Til gengæld oplever Ferrari stor succes for tiden. Sebastian Vettel vandt nemlig løbet, mens Charles Leclerc blev nummer to. Det er tredje gang i træk, at Ferrari vinder et grandprix – en præstation, de senest leverede i 2008.