Formel 1

Haas vil have fingrene i Kubica

Polske Robert Kubica forlader Williams efter sæsonen, og nu vil Haas-boss Günther Steiner hente polakken ind som testkører for holdet.

I torsdags annoncerede Kubica på et pressemøde, at han forlader det britiske Formel 1-hold Williams, og nu ser det ud til, at den polske racerkører ikke siger endegyldigt farvel til motorsportens ypperste niveau.

Kevin Magnussens chef har nemlig fortalt Autosport, at holdet er i dialog med Kubica om en rolle som test- og simulatorkører.

- Alt kan lade sig gøre, og vi snakker med ham. Jeg mangler stadig at snakke med Robert, om han har lyst, nu hvor han har valgt at forlade Williams, men jeg kender ikke hans andre planer, siger Steiner.

Kubica kører lige nu for Formel 1-feltets absolut langsomste hold, hvor han har formået at hente det britiske holds hidtil eneste point.

Nyheden om Kubicas exit hos Williams fik den forsvarende Formel 1-verdensmester, Lewis Hamilton, til at kalde Kubica for 'en af mest talentfulde kørere, jeg nogensinde har konkurreret imod'.

En af de bedste testkørere

Steiner er overbevist om polakkens kvaliteter til trods for en Formel 1-sæson, der på ingen måde springer i øjnene.

- Han har meget erfaring, og han er kendt for at være en af de bedste test- og simulatorkørere.

- Jeg har aldrig arbejdet med ham, men jeg kender en masse mennesker, der har arbejdet med ham, og de respekterer ham alle sammen meget, siger Steiner, der kan se frem til konkurrence fra Racing Point, der også sigter efter at lave samme aftale med Kubica.

Hvis Haas skulle færdiggøre en aftale med polakken, siger Steiner, at det ville give god mening at give ham muligheden i fredagstræninger. Det hele er dog stadig bare på et samtalestadie.

- Men jeg tror, vi lader os rive med lige nu. Det (forhandlingerne, red.) er stadig i et tidligt stadie, men det er muligt.

Kubica har gennemført samtlige løb for Williams denne sæson, hvor det bedste resultat var en tiendeplads i Tyskland.

Her udgik der dog syv biler, mens de to Alfa Romeo-racere var håbløst langsomme. Så det var bare et spørgsmål om, hvorvidt Russel eller Kubica fik holdets første point.

Det er stadig det eneste point i år, og i grandprix-seriens 14 andre løb, er Kubica endt på en 15.-plads eller lavere.