Formel 1

Hamilton forventer Ferrari-dominans resten af sæsonen

Briten Lewis Hamilton er klart i spidsen af VM-stillingen, men han frygter, at Ferrari vil dominere sæsonens sidste seks grandprixer.

Mercedes havde en forrygende start på 2019-sæsonen i Formel 1, hvor holdet vandt de otte første løb. Heraf stod den forsvarende verdensmester, britiske Lewis Hamilton, for seks af grandprix-sejrene.

Da Hamilton efterfølgende vandt både det engelske og ungarske grandprix, var han oppe på 8 grandprix-sejre ud af 12 mulige. Men så satte Ferrari en effektiv stopper for Mercedes' dominans.

Først vandt Charles Leclerc i henholdsvis Belgien og Italien, inden Sebastian Vettel senest i weekenden vandt i Singapore. En stime på tre Ferrari-sejre i træk, der meget vel kan fortsætte, hvis man spørger den forsvarende verdensmester hos Mercedes.

- Deres bil fungerer tydeligvis rigtig godt alle steder nu, så det kommer til at blive rigtig svært at slå dem.

- De er så hurtige på langsiderne, hvor vi ikke kan konkurrere med dem. Men vi har vundet før uden at have den bedste bil, så det handler virkelig om, hvordan vi leverer henover weekenden, siger Lewis Hamilton til BBC.

Ferrari overraskende stærke i Singapore

I starten af sæsonen havde Ferrari ellers store problemer med at finde den rigtige opsætning i bilen.

Specielt på de tekniske baner med langsomme sving haltede Leclerc og Vettel efter, selvom den stærke Ferrari-motor hele vejen igennem har haft god fart på langsiderne.

For knap to måneder siden kørte Formel 1-feltet på Hungaroring i Ungarn, hvor Hamilton vandt løbet. Her smadrede Mercedes-racerne fuldstændig konkurrenterne, der var over et minut efter Hamilton i mål. Derfor var det af mange forventet, at samme billede ville tegne sig på en lignende bane i Singapore.

Ferrari viste dog, at de med hjælp af en opgradering på bilen havde ramt det helt perfekte setup. Sebastian Vettel vandt løbet med Charles Leclerc lige efter sig. Dermed ser Ferrari nu ud til både at være stærke på de tekniske og hurtige baner.

- Jeg er sikker på, vi på et eller andet tidspunkt også har opgraderinger på vej. Jeg ved ikke præcis, hvor meget vi kan gøre, men de næste par løb kommer til at blive svære, siger Lewis Hamilton og anerkender, at Ferrari også nærmer sig i VM-stillingen.

Den forsvarende verdensmester kan dog trøste sig med, at den fantastiske sæsonstart stadig efterlader dem med et stort forspring til Ferrari-kørerne, så stillingen inden de sidste seks løb er følgende:

  1. Lewis Hamilton, Mercedes: 296 point
  2. Valtteri Bottas, Mercedes: 231 point
  3. Charles Leclerc, Ferrari: 200 point
  4. Max Verstappen, Red Bull: 200 point
  5. Sebastian Vettel, Ferrari: 194 point

Næste grandprix køres allerede i denne weekend i Rusland.