Formel 1

- Teamet har overpræsteret i tre år, siger Magnussen om Haas-nedtur

Kevin Magnussen ligger nummer 16 i den samlede VM-stilling. Mohd Rasfan / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen er trods svigtende resultater i denne sæson fortrøstningsfuld for Haas-teamets fremtid.

Med en placering som næstsidst i konstruktørernes mesterskab er det tydeligt, at det amerikanske Formel 1-team Haas ikke har præsteret som håbet i denne sæson.

Haas-teamet havde sidste år den bedste sæson, siden de indtrådte i Formel 1, da de endte på femtepladsen i konstruktørmesterskabet. Men ifølge teamets danske kører, er det, fordi Haas har kørt over evne i de tidligere sæsoner.

- Vi har haft et tilbageslag i år. Holdet har overpræsteret i tre år i betragtning af, hvor lille organisationen er, og hvor begrænset vi er på ressourcer i sammenligning med de andre teams, siger Kevin Magnussen til Haas’ egen hjemmeside.

- Nu har vi haft et år, hvor vi ikke har leveret så godt. Men jeg ser, hvordan teamet fungerer i baggrunden, og jeg er sikker på, teamet vil vende tilbage til at overpræstere.

Teamkollega Romain Grosjean peger også på Haas-teamets størrelse som årsag til, at bilen har været knap så konkurrencedygtig i den igangværende sæson.

- Vi er stadig et ret ungt og lille hold sammenlignet med andre. Når vi har et problem, fordi vi er færre mennesker, tager det naturligvis lidt længere tid at forstå og analysere, siger Romain Grosjean.

- Vi har set med Mercedes tidligere på året, hvor hurtigt de kunne reagere på en bil, der ikke var født god ved den første vintertest, men så var de super konkurrencedygtige i Melbourne.

Haas kigger frem mod 2020

Ved weekendens grandprix i Rusland vil Haas-teamet køre med et setup, der er en kombination fra årets første grandprix i Australien og det tyske grandprix, hvor teamet for første gang kørte med bilens nye setup.

Men allerede nu er Haas-teamchef, Günther Steiner, begyndt at kigge længere frem. I næste sæson ser italieneren nemlig gode muligheder for det amerikanske team.

- I år var der et nyt reglement, så uanset hvad vi lærer om denne bil, kan vi implementere det på næste års bil. Vi vil sørge for ikke at begå de samme fejl på næste års bil - det var vores hovedmål fra midtvejs gennem denne sæson, forklarer Günther Steiner.

Efter det russiske grandprix, som køres på søndag, resterer der seks Formel 1-grandprixer i denne sæson.

I den samlede VM-stilling ligger Kevin Magnussen nummer 16, mens temakollegaen Romain Grosjean ligger på 17.-pladsen – ti point efter Magnussen. VM-stillingen føres af Mercedes-køreren Lewis Hamilton, der også er forsvarende verdensmester.