Formel 1

Leclerc undskylder for vred radiobesked - Vettel forsvarer den

Charles Leclerc og Sebastian Vettel snakker sammen efter grandprixet i Singapore. Thomas Peter / Ritzau Scanpix

Sebastian Vettel tror, at han ville have reageret på samme måde, hvis han var blevet udsat for det samme som sin teamkollega.

Charles Leclerc har formentlig ikke set i bakspejlet, for sådan et er der ikke i en Formel 1-bil. Men Ferrari-køreren har reflekteret over sin opførsel i Singapores grandprix.

Efter et pitstop på 21. omgang kørte Leclerc tilbage på banen. Kun for at se han havde mistet føringen til sin teamkollega, Sebastian Vettel.

Det skabte vrede hos monegaskeren over radioen. Her beskyldte holdet for at give ham den dårligste pitstop-strategi, så Vettel kunne vinde.

Ordene var måske lige grove nok. For Leclerc har fire dage efter løbet valgt at undskylde.

- Jeg synes, min reaktion var et stykke over, hvad den skulle have være, og det viser, jeg stadig har en masse at lære. I situationen var der absolut ingen grund til at reagere sådan, siger han ifølge Autosport.

Charles Leclerc kunne have vundet sit tredje grandprix i træk, men i stedet blev det til en andenplads. Vettel tog omvendt sin første sejr i et år. Det er ikke sket siden 2008, at Ferrari har vundet tre grandprix i træk.

- Teamet gjorde det rigtige. Vi sluttede etter og toer. Vi ville ikke have sluttet sådan med en anden strategi, og det er, hvad der betyder mest, siger den 21-årige Ferrari-kører og understreger, at en lignende reaktion ikke kommer til at ske igen.

Ville have gjort det samme

Mens Leclerc var skuffet under grandprixet, var glæden naturligvis stor hos Vettel.

Han kunne dog sagtens forstå sin teamkollegas måde at reagere på. Ifølge Vettel skal folk ikke skal lægge så meget i kommentarerne under et løb, hvor adrenalinen hos kørerne er høj.

- Der er ikke nogen grund til at forstå forklaringen bag alt, hvad kørerne siger lige i momentet. Jeg synes, det er meget normalt, og selvfølgelig ville han gerne vinde.

- Han var irriteret, da han indså, han var efter. Hvis det var den anden vej rundt, ville jeg formentlig have været lige så irriteret, siger Vettel ifølge mediet Crash.

Næste mulighed for Ferrari-kørerne til at kæmpe om sejren er i weekenden, hvor det russiske grandprix afholdes.