Formel 1

Magnussen skuffer i Rusland-kval - ender langt efter teamkollega

Kevin Magnussen er ude af Formel 1-kvalifikationen inden tredje kvalifikationsrunde, Q3, inden søndagens grandprix i Rusland. Yuri Kochetkov / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen starter som nummer 14 i Rusland søndag, mens Romain Grosjean starter som nummer otte.

Kevin Magnussen fandt mere fart i sin Haas-racer lørdag både i den sidste træning og i kvalifikationen til søndagens russiske Formel 1-grandprix.

Det lykkedes dog akkurat ikke danskeren at nå videre blandt de sidste ti kørere i den sidste kvalifikationsrunde, da der lørdag blev kørt kvalifikation.

Kevin Magnussen jagtede en tid, der sendte ham videre, men danskerens bedste tid på 1 minut og 34,082 sekunder rakte til en plads som nummer 14.

Derimod kunne Magnussen iagttage holdkammerat Romain Grosjean levere en sjetteplads i anden kvalifikationsrunde, Q2, og dermed suse videre til den sidste dyst om de øverste startpladser.

Her sluttede Grosjean som nummer ni, men han starter som nummer otte på grund af en straf til Max Verstappen (Red Bull) på fem placeringer.

Charles Leclerc (Ferrari) leverede sin fjerde pole position i træk og henviste Lewis Hamilton (Mercedes) til andenpladsen og Sebastian Vettel (Ferrari) til tredjepladsen.

Kevin Magnussen leverede et stærkt udlæg og var cirka et halvt sekund hurtigere end Romain Grosjean.

Thailandske Alexander Albon fra Red Bull bragede ind i barrieren undervejs i Q1, men han slap uden skader.

Rødt flag og pause

Albons uheld gav rødt flag og en pause i Q1, og med to minutter igen lå Magnussen komfortabelt som nummer seks, og han sluttede som "the best of the rest" og var sikkert videre.

Efter første tid i Q2 lå Magnussen meget snert lige under top-10 med Grosjean bag sig, og Magnussen gjorde klar til et sidste forsøg, hvor der var trængsel på banen.

Med to minutter igen jagtede danskeren en godkendt tid, men ifølge Haas tabte Magnussen vigtig tid på grund af et vindstød undervejs på omgangen, og dermed lykkedes det ikke.

I den samlede VM-stilling fører Lewis Hamilton med 296 point foran holdkammerat Valtteri Bottas med 231 point.

Kevin Magnussen er som nummer 16 noteret for 18 point indtil nu i sæsonen, mens Grosjean har scoret otte point.

Efter løbet i Rusland resterer der fem løb i denne sæson.