Formel 1

'Frygtløs Magnussen' får høje karakterer efter Ruslands grandprix

Kevin Magnussen scorede to point i Sotji og indkørte dermed for første gang i to måneder point til Haas-teamet. Anton Vaganov / Ritzau Scanpix

Førende Formel 1-medier giver Romain Grosjean en lavere karakter end Magnussen, efter franskmanden i sin Haas-racer måtte udgå på første omgang.

Den danske racekører Kevin Magnussen scorede for første gang i to måneder point til Hass-teamet ved det russiske Formel 1-grandprix i Sotji.

Magnussen kørte fra en startplacering som nummer 13 sin Haas-racer frem til en 9. plads og tjente dermed to point til den samlede VM-stilling.

Kevin Magnussen passerede målstregen som nummer otte, men fik en tidsstraf på fem sekunder, da den danske racerkører kiksede en nedbremsning på den 44. ud af de i alt 53 omgange i Rusland.

Det skete, da mexicanske Sergio Perez angreb Magnussen bagfra.

Danskeren skar igennem afkørselsområdet, men kom ikke den rigtige vej rundt om markeringerne, og derfor måtte derfor danskeren i sidste ende tage til takke med en 9. plads.

Flotte karakterer til Magnussen

Flere førende udenlandske Formel 1-medier hylder Magnussens præstation og giver ham tæt på topkarakteren 10 for at komme i pointene i Haas-raceren, der har været voldsomt udfordret sæsonen igennem.

To ud af fem Formel 1-medier giver Magnussen karakteren 8 ud af 10 mulige, mens de sidste tre medier 'kun' svinger sig op til karakteren 7.

De fleste medier tildeler Romain Grosjean en lavere karakter efter franskmanden i sin Haas-racer måtte udgå på første omgang.

Grosjean startede ellers som nummer 8 i det russiske Formel 1-grandprix efter en flot kvalifikation.

Autosport:

Kevin Magnussen: 7/10

- Magnussen kørte sig i starten op på 10. pladsen og vandt flere placeringer efter safety caren havde været på banen. Han mistede en placering til Alexander Albon, men forsvarede sig frygtløst mod Sergio Perez, hvilket gav danskeren en tidsstraf på fem sekunder. Dette kostede ham i sidste ende 8. pladsen til Lando Norris. En stærk weekend, skiver Autosport.

Romain Grosjean får karakteren 8 af Autosport.

Sky Sports:

Kevin Magnussen: 8/10

- Man kan kun have ondt af Kevin Magnussen. Danskeren var på vej mod sit bedste resultat siden Tysklands grandprix på trods af de problemer, som Haas-raceren tit har om søndagen. Han kæmpede som en besat for at følge med sine rivaler. Da han forsvarede sig imod Sergio Perez for 7. pladsen, overholdt Magnussen ikke reglerne, idet han vendte tilbage til banen og fik en tidsstraf på fem sekunder. Magnussen kaldte afgørelse for "hård", men regler er regler. Beslutningen kan virke hård mod en kører, der kom godt igen under søndagens grandprix efter en skuffende kvalifikation.

Romain Grosjean får karakteren 6 af Sky Sports.

F1i.com:

Kevin Magnussen: 8/10

- Efter fire grandprixer uden point sørgede Kevin Magnussen endelig for en meget tiltrængt opmuntring til Haas-teamet denne weekend. Magnussen begik en fejl i kvalifikationen, hvilket efterlod ham på 13. pladsen til søndagens race. Hans grandprix blev ødelagt af den fem sekunders tidsstraf, som han fik i kampen med Sergio Perez. Danskeren kalde straffen for "dum", hvilket blev bakket op af hans chef, Günther Steiner.

Romain Grosjean får karakteren 7 af F1i.com.

Crash:

Kevin Magnussen: 7/10

- Kevin Magnussen scorede Haas' første point siden det tyske grandprix, og danskeren klarede sig godt i Sotji på trods af at være langsommere end holdkammeraten Romain Grosjean fredag og lørdag. Magnussen startede flot og kørte sig op på 10. pladsen, men tidsstraffen på fem sekunder sendte ham ned på en endelige 9. plads.

Romain Grosjean får karakteren 6 af Crash.

Planet F1:

Kevin Magnussen: 7/10

- Den virtuelle safety car fik ændret Magnussens grandprix og sendte Haas-køreren op på en 6. plads, hvilket var perfekt timing af holdet. Derfra ville Haas-raceren normalt tabe flere placeringer, men selv om Magnussen mistede et par placeringer til Alexander Albon og Sergio Perez, forsvarede han sin 9. plads og scorede point til Haas-teamet for første gang siden Tysklands grandprix.

Romain Grosjean bliver ikke tildelt en karakter af PlanetF1, da franskmanden kørte af banen på første omgang, efter at have været indblandet i sammenstødet mellem Daniel Ricciardo og Antonio Giovinazzi.

Der næste Formel 1-grandprix er det 17. ud af i alt 21 løb i sæsonen.

Det køres på Suzuka i Japan den 13. oktober.