Formel 1

Grosjean kommer med opråb: - Flere kørere skal være gentlemen

Romain Grosjean var rasende over, at han blev kørt af banen i grandprixet søndag. Roslan Rahman / Ritzau Scanpix

Den franske Haas-kører udgik på første omgang i søndagens grandprix. Han efterlyser nu, at flere opfører sig som gentlemen.

Romain Grosjean blev ramt af italienske Antonio Giovinazzi i sving fire på første omgang i det russiske grandprix.

Alfa Romeo-køreren havde Daniel Ricciardo på sin højre side og havde ingen steder at køre hen. Derfor endte han med at sende Grosjean af banen og i væggen. Han måtte udgå, inden løbet for alvor var gået i gang.

Franskmanden kommer nu med et opråb efter episoden, hvor han mener, at kørerne skal overveje, at der er masser af omgange tilbage.

- Jeg synes, at det kunne have været undgået, siger Romain Grosjean til Autosport.

- Jeg synes, at de første par omgange er blevet kørt mere aggressivt generelt. Flere kørere burde være gentlemen og burde tænke, at de er et langt løb foran sig.

Grosjean: Jeg var rasende

Romain Grosjean fortæller videre, at han selvfølgelig ikke var en glad mand, da hans løb stoppede så hurtigt.

Det frustrerede ham dog mest, at Haas i forvejen er inde i en dårlig periode, og så bliver det ikke bedre, når det ikke er teamet selv, der har indflydelse på resultatet.

- Jeg efterlod masser af plads på min højre side. Tre biler ved siden af hinanden i samme sving ville aldrig fungere. Hvis fejl var det? Jeg vil lade jer vurdere imellem de to til højre.

- Selvfølgelig er man rasende, når man bliver kørt af banen – især i vores situation, hvor vi ikke ved, hvornår vi vil have en konkurrencedygtig bil igen, siger Romain Grosjean.

Giovinazzi formåede at gennemføre løbet, hvor han kom i mål på en 15.-plads – den sidste af alle, der gennemførte løbet.

Haas er lige nu næstsidst i konstruktørernes mesterskab, hvor de kun har 28 point med fem grandprixer igen.