Formel 1

Tidligere chef advarer Ferrari om 'eksplosiv kombination'

Sebastian Vettel og Charles Leclerc har været teamkollegaer i mindre end et år. Maxim Shemetov / Ritzau Scanpix

Ifølge den tidligere Ferrari-chef Ross Brawn skal holdet passe på, at forholdet mellem de to kørere ikke kører af sporet.

Charles Leclerc og Sebastian Vettel endte for første gang i fire grandprixer ikke øverst på podiet, da de i weekenden kørte den russiske Formel 1-afdeling.

Alligevel var de blandt hovedpersonerne efter løbet, da det under grandprixet stod klart, at de var meget uenige om slagets gang.

Sebastian Vettel ville nemlig ikke lade Charles Leclerc køre forbi, som han ellers var blev påduttet af holdet – til stor frustration for den unge monegasker.

- I skal få mig forbi. Jeg respekterede det hele. Vi taler det igennem senere, men nu er det tydeligvis svært at lukke hullet, lød det blandt andet fra Charles Leclerc i teamradioen.

Selvom Charles Leclerc siden har nedtonet situationen, mener Ross Brawn – tidligere Ferrarichef – at holdet skal tage sig i agt, og at de «i de næste par dage skal gyde olie på det, der ligner oprørte vande».

- Det er en potentielt eksplosiv kombination og skal behandles forsigtigt, siger han til Autosport.

- Selvfølgelig er Mattia (Mattia Binotto, chef i Ferrari, red.) bekendt med, hvordan sådan en dynamik kan fungere, da han har oplevet det før, dengang han var en ung ingeniør.

- Men nu er det hans ære og pligt at sørge for, at den mekanisme, der gør, at det er en sund rivalisering, forløber uden problemer.

- Vi bliver nødt til at stole på hinanden

I det russiske grandprix startede Charles Leclerc i pole position, men holdet havde en særlig strategi: Han skulle køre ind foran Sebastian Vettel på første omgang, så tyskeren kunne udnytte slipstrømmen og komme foran – senere i løbet skulle de to så bytte plads igen.

Sebastian Vettel adlød dog ikke teamordren, og det hele endte i total Ferrari-nedtur, da begge Mercedes-kørere sluttede foran dem, mens Sebastian Vettel endda udgik.

Selvom Charles Leclerc undervejs var rasende, forsikrede han efter løbet, at han stadig har tillid til sin teamkollega.

- Vi bliver nødt til at stole på hinanden, Seb (Sebastian Vettel, red.) og jeg, for jeg tror, det er meget vigtigt og fordelagtigt for os som hold i nogle situationer at vide, at man kan regne med den anden bil og vice versa, lød det blandt andet fra Charles Leclerc ifølge crash.net.

Ferrari havde senest en verdensmester tilbage i 2007. Selvom det italienske hold har vist skræmmende styrke i de seneste fire grandprix, ser det dog svært ud for dem at nå Lewis Hamilton på førstepladsen.

Briten har 322 point, mens Charles Leclerc har 215 på tredjepladsen. Der resterer fem løb i årets Formel 1-serie.