Formel 1

Flere løb kan føre til skilsmisser, siger Verstappen før rekordlang sæson

Ifølge Max Verstappen vil flere løb om året særligt ramme Formel 1-holdenes mekanikere, der i forvejen arbejder rigtig meget.

Næste sæson bliver den længste nogensinde i Formel 1 med 22 løb.

Selvom det både giver flere penge og flere seere over hele året, mener Red Bull-køreren Max Verstappen, at man med beslutningen ikke har tænkt på de konkurrerende hold og deres medarbejdere.

- Jeg synes ikke om 22 løb per år. Jeg synes, vi skal nøjes med at udvælge de bedste baner, og jeg ved, man gerne vil tjene penge, men de skal også tænke på mekanikerne, siger hollænderen til motorsport.com.

I en løbsuge knokler mekanikerne nemlig meget mere, end de chefer og andre vigtige personer, der blot kommer når showet starter.

- Mekanikerne ankommer mandag eller tirsdag for at bygge alting op, mens de store chefer først kommer lørdag eller måske endda søndag morgen, og flyver igen samme dag. For dem er det intet problem. De vil nemt kunne klare 30 løb.

- For de fleste andre er det mindst fem eller seks dage i ugen, og der klager jeg ikke engang over os kørere, for mekanikerne kan lige så godt blive skilt, hvis der kommer flere løb, mener Verstappen.

Kollega enig

I 2020 ryger grandprixet på den tyske bane i Hockenheim af programmet, der til gengæld rummer både et løb i Verstappens hjemland, Holland, samt et løb i Vietnam.

Da den nuværende Racing Point-kører Sergio Perez kom ind i Formel 1 i 2011, var der 19 løb på programmet, og han begynder efterhånden også at trække i bremsen i forhold til løbskalenderens udvikling.

- Det er meget nu. Det kræver meget arbejde af os kørere, men til nogle europæiske løb kan vi eksempelvis ankomme senere. Jeg er mere bekymret for mekanikerne og ingeniørerne. Jeg tvivler på, at de kan have et socialt liv på det her niveau. Det kan komme til et punkt, hvor vi måske skal overveje at dele dem op i to hold, siger Perez.

I næste uge går det løs for 17. gang i år, når Formel 1-feltet rykker til Japan.