Formel 1

Formel 1-chef forklarer, hvorfor Haas’ deltagelse er 'værdifuld'

Romain Grosjean og Kevin Magnussen er en del af et vigtigt Formel 1-hold. Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Den administrerende direktør for Formel 1 mener, at det amerikanske Haas-hold er vigtig for sportens udvikling.

Haas har været en del af den fineste motorsportsklasse siden 2016. Sidste sæson bød på en flot femteplads i den samlede konstruktørstilling, mens resultaterne i denne sæson ikke er til at prale af.

Og selvom succesen har været svingende, så er Kevin Magnussens arbejdsgiver vigtig for Formel 1.

Det fortæller den administrerende direktør i Formel 1, Ross Brawn.

- Gene Haas' hold er et værdifuldt aktiv for Formel 1.

- Det er det første eksempel på, at et nyt hold etablerer sig i en sport, der i alt for mange år har set hold komme og gå på kort tid uden nogensinde at sætte sit præg, siger Ross Brawn til motorsportweek.com.

Vigtigt på det amerikanske marked

Da Formel 1 hovedsageligt er domineret af europæiske hold, er det derfor vigtigt for udviklingen på det amerikanske marked at have Haas med i feltet.

- Det er også vigtigt, da holdet bærer det amerikanske flag i en sport, der generelt er præget af europæiske hold. Det er vigtigt for Formel 1, at vi fortsætter med at støtte den stigende interesse for sporten i USA, og i mangel af en amerikansk chauffør udfylder et amerikansk hold den rolle.

USA har tidligere haft to verdensmestre i Formel 1.

I 1961 vandt Phil Hill, mens Mario Andretti vandt i 1978. Der er dog aldrig et amerikansk konstruktørhold, der har vundet Formel 1-mesterskabet.

I denne sæson ligger det amerikanske hold andensidste i den samlede stilling. Kevin Magnussen har hentet 20 point til holdet, mens holdkammeraten Romain Grosjean har samlet otte point sammen.