Formel 1

Dårlig Magnussen-sæson kan gå udover Haas' budget

Manglende præmiepenge i år kan gå udover Haas-budgettet for næste sæson, siger teamchefen Günther Steiner.

Den danske racerkører Kevin Magnussen har indtil videre ikke præsteret på samme høje niveau i sin Haas-racer, som tilfældet var sidste år.

Her kørte Magnussen sammen med sin franske teamkollega, Romain Grosjean, det amerikanske team op som nummer fem i konstruktørernes VM-stilling.

I år har resultaterne fra den dansk-franske duo ikke været lige så gode. I øjeblikket er Haas nede som det næstdårligste af de ti teams i Formel 1, og får Magnussen, Grosjean og resten af Haas-holdet ikke forbedret det, kan det gå udover budgettet for næste år.

- Vi er nødt til at finde en løsning på det. Det er aldrig rart at have mindre penge, det ved alle, forklarer Haas-chefen, Günther Steiner, ifølge F1i.

De dårlige resultater i denne sæson har givet det amerikanske team færre præmiepenge end sidste år, og det er lige præcis det, der gør, at Steiner & co. lige nu ikke har lige så mange penge i budgettet for næste år.

- Det er ikke et eksistentielt problem, men det er selvfølgelig heller ikke noget, der ikke betyder noget, understreger Steiner.

- Som altid, hvis du mangler store præmiepenge som dem her, er du nødt til at tænke grundigt over, hvordan du undgår at miste penge næste år.

Sponsor er også smuttet

Det er ikke kun manglende resultater, det amerikanske team har kæmpet med i denne sæson.

Haas har også mistet Rich Energy som sponsor, men heldigvis for det amerikanske Formel 1-hold, har grundlæggeren af teamet, Gene Haas, garanteret, at han nok skal betale de penge, som mangler fra den nu tidligere sponsor.

- Vi har ikke tabt penge på Rich Energy, fordi vi heldigvis har Haas Automation som en god partner, der støtter os, siger Steiner til F1i.

- Vores investorer, de er gode mennesker.

Haas og Kevin Magnussen har mulighed for at køre lidt tiltrængte præmiepenge ind, når der i weekenden er grandprix i Japan.