Formel 1

Japansk mester undskylder for at overtage sæde i Formel 1-træning

Til fredagens første Formel 1-træning bliver den ene Toro Rosso-bil med Naoki Yamamoto bag rattet.  Dimitar Dilkoff / Ritzau Scanpix

Naoki Yamamoto får sin debut i Formel 1 for Toro Rosso til fredagens første træning. Han har undskyldt til Pierre Gasly for at overtage hans sæde.

Den japanske Super Formula- og Super GT-mester, Naoki Yamamoto, skal for første gang køre en Formel 1-bil. Og så bliver det endda på hjemmebane i Japan

Det bliver dog på bekostning af den tidligere Red Bull-mand Pierre Gasly.

Der er dog på ingen måde dårlig stemning mellem de to, da den unge franskmand er glad på den erfarne japaners vegne.

- Han undskyldte faktisk for at overtage min bil, men jeg har fortalt ham, at der ikke er noget problem i det, siger Gasly til formula1.com.

Gasly ser endda Yamamoto som værende en af de hurtigste på Suzuka-banen i Japan.

- Jeg sagde til ham, at han skal nyde det og sørge for at nyde hver eneste omgang. Han er en rigtig god fyr, virkelig hurtig og virkelig talentfuld. Han kender Suzuka mere end nogen anden på kloden, tror jeg.

Det bliver kun i den første træning ved det japanske grandprix, at Toro Rosso-raceren får ny mand bag hjelmen. Allerede til fredagens anden træning er Gasly tilbage i sin egen bil.

’Drømme går i opfyldelse’

Yamamoto får chancen i motorsportens fineste klasse, Formel 1, selvom han ingen erfaring har fra en Formel 1-racer.

Det er særligt grundet stor opbakning og støtte fra Honda, der leverer motorer til Toro Rosso og ejer banen i Japan, hvor der i weekenden skal køres ræs, at Yamamoto får sin debut.

Et øjeblik, som den 31-årige racerkører har ventet længe på.

- Jeg er så spændt. At køre en Formel 1-bil har været min drøm, siden jeg var ung. Endelig går drømme i opfyldelse i morgen (fredag, red.), siger Yamamoto.

Træningen skal køres klokken tre natten til fredag dansk tid, hvis ellers vejret i Japan ikke bliver for voldsomt.

En tyfon er nemlig lige nu i fare for at udskyde lørdagens kvalifikation.