Formel 1

Kevin Magnussen måtte sige fra over for sin far: - Det var svært for ham

Kevin og Jan Magnussen kunne i en periode ikke enes. Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Selvom Kevin og Jan Magnussen i dag har et godt far/søn-forhold, så var der en periode, hvor de to racerkørere ikke kunne enes.

Tag endelig ikke fejl.

Der bliver stadig talt rigtig meget om motorsport, når familien Magnussen er samlet.

- Vi laver jo ikke andet. Vi snakker motorsport hele tiden. Det må være pisseirriterende for de andre i familien, når der er familiemiddage, siger Kevin Magnussen grinende.

Vi gik igennem sådan en periode, hvor han skulle øve sig i ikke at blande sig

Kevin Magnussen

Men sådan har det ikke altid været.

En far med en fortid i Formel 1 og en søn med en drøm om at blive verdensmester i motorsportens kongeklasse gav tidligere problemer for Jan og Kevin Magnussen.

Det afslører Kevin Magnussen i andet afsnit af ”Emil & Kevin på Havana”.

- Vi gik igennem en periode, hvor vi ikke kunne enes. Han begyndte at presse mig og prøve at være for meget træner. Jeg kunne ikke lide, at han bekymrede sig, om jeg gjorde det godt nok eller ej, eller om jeg fik overhalet for et gult flag, fortæller Kevin Magnussen.

Det resulterede i, at Jan og Kevin Magnussen måtte arbejde på rollerne i deres familieliv.

Ombord på 'Havana' fik Kevin Magnussen og Emil Erichsen mange gode snakke.

Det fortæller Kevin Magnussen i samtalen med Emil Erichsen, kendt fra ”Kurs mod fjerne kyster”.

- Vi gik igennem sådan en periode, hvor han skulle øve sig i ikke at blande sig. Jeg ville gøre mine egne erfaringer.

Men måtte du så konfrontere ham med det og sige far, ’back off’?

- Ja, og det skulle jeg gøre i lang tid. Det var svært for ham. Jeg tror, at vi nåede til et punkt, hvor han kunne se, ’Kevin kan godt nå noget med det her, så nu skal den satme have’. Så det skulle han lige lære at forstå, men så er han blevet den bedste motorsportsfar, jeg nogensinde har set. Der er så mange af de der fædre, der ikke kan blande sig udenom og står og råber i garagen. Det er bare aldrig en god ting, siger Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen kom ud i store bølger under optagelserne til 'Emil & Kevin på Havana'.

Nu taler far og søn ofte om motorsport, men der er en grænse for, hvor kritisk de to er over for hinanden.

- Han er lidt påpasselig med at gå til mig eller give mig kritik. Det gør jeg heller ikke med ham. Der er masser af folk, man får kritik af, så jeg har ikke brug for at komme hjem og så også få det af min far. Når man laver fejl, så kommer du op på et kontor med 25 mennesker, ingeniører og teamchef og skidt og lort, som du får høvl af. Så når man kommer hjem, så skal man ikke også have det af sin far, siger Kevin Magnusssen.

Du kan se andet afsnit af 'Emil & Kevin på Havana' lige nu på TV 2 Play, hvor Kevin Magnussen også fortæller om, hvordan det er at dyrke en livsfarlig sport.