Formel 1

Kørere brokker sig over bump og flyvehop: - Jeg ved ikke, om banen er sikker

Kevin Magnussen og Lewis Hamilton var iblandt de kørere, der undervejs i første træning brokkede sig over underlaget. Roslan Rahman / Scanpix Denmark

Flere kørere brokkede sig undervejs i første træning over de mange bump på vejen på den amerikanske bane.

- Jeg ved ikke, om banen er sikker.

Så klart lød det fra Lewis Hamilton, da han kørte ud af pitten og tog hul på den første træning i Texas.

Den forsvarende verdensmester mærkede fra start, at banen var meget ujævn, og over teamradioen sagde han, at ”bumpene er vanvittige herude”.

Lewis Hamilton var langt fra den eneste kører, der omtalte det i teamradioen. Også Valtteri Bottas talte om det i starten af løbet, mens danske Kevin Magnussen ligeledes bemærkede det efter ti minutters træning.

- Der er et flyvehop ved sving ni, lød det blandt andet fra Kevin Magnussen, der i samme ombæring fortalte om de mange bump på vejen.

Underlaget drillede flere af kørerne, og særligt ved sving ni var de udfordrede. Her ramte Ferraris Charles Leclerc blandt andet det bump, som flere af kørerne brokkede sig over, og han røg kortvarigt uden for banen.

Ifølge planetf1.com er banen i Texas sunket halvanden meter nogle steder, siden den blev bygget. Formel 1-feltet har kørt på banen siden 2012.

Selvom flere af kørerne brokkede sig over det ujævne nederlag, fik de alle sat minimum én tid. Red Bulls Max Verstappen var hurtigst i første træning, mens Sebastian Vettel og Alexander Albon fulgte lige efter.

Også danske Kevin Magnussen fulgte godt med og blev noteret for tiendebedste tid.

Løbet i USA er det tredjesidste i årets Formel 1-kalender. Den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton, kan dog sikre sig VM-titlen allerede i denne weekend, hvis han får minimum fire point mere end teamkollegaen Valtteri Bottas.