Formel 1

Magnussen-rival overså signal og straffes hårdt

Sergio Perez må start søndagens løb fra pitlane efter at have overset et signal.  Luis Cortes / Ritzau Scanpix

Sergio Perez skal på overarbejde, hvis han skal gøre sig forhåbninger om point i søndagens Formel 1-grandprix i USA.

Et overset signal blev dyrt for Formel 1-køreren Sergio Perez.

Under fredagens anden træning forud for det amerikanske grandprix på Circuit of the Americas blev Racing Point-køreren beordret til at stoppe for at få bilen vejet, da han var på vej ind til et pitstop.

Men mexicaneren overså signalet og fortsatte videre til det planlagte pitstop, hvor mekanikerne arbejdede på bilen og skiftede alle fire dæk.

Reglerne fra den internationale motorsportsunion (FIA) foreskriver, at kørerne skal forbi vægten, når dommerne ønsker det. Hvis de misser signalet, skal de hurtigst muligt vende tilbage til vægten uden at foretage ændringer på bilen.

Det skete ikke i Sergio Perez' tilfælde, og derfor er han nu blevet straffet med at skulle starte søndagens løb fra pitten.

- Dommerne har set videomateriale og talt med køreren af bil nummer 11 (Sergio Perez, red.) samt holdets repræsentanter og besluttet, at køreren lavede en fejl ved ikke at stoppe for at blive vejet, da det blev krævet, skriver FIA i afgørelsen.

- Straffen er en obligatorisk straf, der står skrevet i Formel 1-reglementet, og dommerne vurderer, at de ikke har haft anledning til at udstede en alternativ straf, skriver unionen videre.

At starte fra pitlane betyder, at kørerne først må køre ud fra pitområdet, når løbet er sat i gang. Det har den konsekvens, at den pågældende kører er sikker på at starte løbet sidst og samtidig have forholdsvis stor afstand op til den bagerste del af feltet fra start.

Det er anden gang i sæsonen, at en kører bliver straffet med en start fra pitlane for at misse en vejning. Under Aserbajdsjans grandprix i april var det den daværende Red Bull-kører Pierre Gasly, der modtog den hårde straf.

Sergio Perez og Racing Point har i store dele af sæsonen leveret bedre resultater end blandt andre Haas og Kevin Magnussen, hvilket betyder, at danskerens chancer for point i det amerikanske grandprix nu må anses som værende en smule større.