Formel 1

Magnussen satte hurtig omgang: - Vidste den ville blive svær at slå

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen sluttede som nummer 12 i kvalifikationen i USA. Anton Vaganov / Ritzau Scanpix

Selvom det ikke blev til en plads i sidste runde af kvalifikationen, så var Kevin Magnussen godt tilfreds med sin indsats.

Kevin Magnussen fik Formel 1-fans til åbne øjnene op i første runde i kvalifikationen.

De lilla tider på Formel 1’s livetiming er normalt forbeholdt kørerne for Ferrari, Mercedes eller Red Bull.

Lilla er nemlig lig med hurtigste tid af alle, så da Kevin Magnussen pludselig kørte en sektor hurtigere end nogen anden på banen i USA, røg forventningerne pludselig i vejret.

- Der var en lilla sektor i Q1, så jeg ved ikke, om de har siddet derhjemme og tænkt ’skal han have pole nu eller hvad’, grinede Kevin Magnussen efter kvalifikation til TV 3+.

Danskerens omgang i Q1 var ganske imponerende i en Haas-racer, der på det seneste har haft svært ved at følge med konkurrenterne.

Den hurtige omgang var da også for svær at følge op for Magnussen i anden del af kvalifikationen, Q2.

- Min omgang sad så godt, så jeg vidste godt, at det ville blive sindssygt svært at slå. Man prøver jo bare at gøre det samme igen, og så måske lige skubbe det en lille smule. Men så røg jeg af banen og lavede en fejl. Det var virkelig en tidtagning, hvor jeg følte jeg havde styr på, og jeg synes, at jeg havde bilen under mig, sagde Magnussen til TV 3+.

Haas-teamet har reelt givet op på at gøre bilen hurtigere i denne sæson, og derfor er en stor del af træningstiden i denne weekend blevet lavet om til en test med henblik på at udvikle næste år bil.

Derfor har forberedelserne til kvalifikationen i USA ikke været optimale, og netop derfor er Magnussen rigtig godt tilfreds med sin 12. plads.

- Jeg fyrede den så meget af, som jeg overhovedet kunne. Bilen kørte så godt, som den har gjort, og jeg er rigtig godt tilfreds med mine omgange. Jeg fandt en del fart, og jeg synes, at vi har bygget weekenden rigtig flot op på trods af de mange tests, som vi har haft, og som har været forstyrrende i forhold til vores normale program. Så jeg er rigtig fint tilfreds, fortalte Magnussen.

Det amerikanske grandprix bliver kørt søndag kl. 20.10 og kan følges i liveblog her på siden.