Formel 1

Magnussen slutter Formel-1-træning i den tunge ende

Kevin Magnussen havde bedste tid i starten af første træning, men han raslede løbende ned igennem feltet. Carlos Jasso / Ritzau Scanpix

Lørdagens tredje træning op til Formel 1-grandprixet i USA sluttede med en 15.-plads for Kevin Magnussen.

Det sluttede i den tunge ende for Kevin Magnussen i lørdagens tredje og sidste træning forud for Formel 1-grandprixet i USA.

På banen i Austin blev den danske racerkører nummer 15, mens Haas-holdkammerat Romain Grosjean sluttede træningen som nummer 13.

Dermed forbedrede de sig en smule fra fredagens anden træning, hvor det blev til en 17.- og 18.-plads for henholdsvis danskeren og franskmanden, men de nåede ikke op på resultaterne fra første træning, der gav Magnussen en tiendeplads, mens Grosjean var helt oppe som nummer seks.

Red Bulls Max Verstappen var ligesom i fredagens første træning den hurtigste af alle 20 kørere i tredje træning og ligner dermed en kandidat til at tage pole position, når der senere lørdag køres kvalifikation.

Hamilton kan genvinde verdensmesterskabet søndag

Kampen om at blive verdensmester er yderst tæt på at blive afgjort, og meget skal gå galt, hvis ikke briten Lewis Hamilton (Mercedes) i søndagens grandprix genvinder sin titel og når op på sin sjette triumf i karrieren.

Hamilton kørte dog blot den femtebedste tid i lørdagens tredje træning, men før grandprixet har han 74 point ned til holdkammerat Valtteri Bottas, og der resterer tre løb. Bottas kan derfor maksimalt score 78 point mere.

Vinder Bottas søndag med hurtigste omgangstid, så bliver Hamilton verdensmester med en ottendeplads og fire point.

Den 34-årige brite blev verdensmester første gang i 2008, og siden fulgte titlerne i 2014 og 2015 samt i 2017 og 2018.

Det første Formel 1-grandprix på Circuit of the Americas i Austin i delstaten Texas blev kørt i 2012.

Lewis Hamilton har vundet de fem af løbene siden, og han blev verdensmester på banen i 2015.