Formel 1

Vettel opfordrer Formel 1 til at tænke på miljøet

Sebastian Vettel vil bruge teknologien fra Formel 1 til at hjælpe med at redde miljøet. Luis Cortes / Ritzau Scanpix

Sebastian Vettel håber, at Formel 1-holdene med deres viden kan udvikle en miljøbevist løsning, som hele verden kan få glæde af.

Teknologien i Formel 1 er kun blevet mere avanceret, detaljeret og effektiv over årene, og det skal i fremtiden også komme miljøet til gode.

Det mener Ferraris Sebastian Vettel, der opfordrer verdens største motorsportsserie til at tænke på, hvilket aftryk man sætter på jorden.

- I fremtiden kan vi ikke lukke øjnene og sige, at vi skal gøre, som vi har gjort i de sidste 100 år. Målet må være at sørge for at udvikle os og stadig have den samme passion for at køre ræs, men på en mere bæredygtig måde.

- Det er noget, vi skal forholde os til. Vi bør skabe rammen for, at vi kan bruge vores tekniske kunnen og intelligens på området til at gøre en forskel, siger den tidligere verdensmester, ifølge CNN.

Håber at finde en løsning for fremtiden

Ifølge en CleanTechnica flyver et enkelt Formel 1-hold omkring 200.000 kilometer i løbet af en sæson med 21 løb på verdensplan.

Det svarer til, at et hold forbrænder cirka 66,7 tusinde tons CO2, hvilket et er samme mængde, som en opladning af over 8,5 milliarder smartphones udleder.

Siden 2010 har Formel 1-holdene arbejdet mod at nedsætte racernes CO2-forbrug, og flere succesfulde tiltag har nedbragt forbruget med adskillige procent. Hos Vettel er håbet at bidrage med en løsning, som hele verden kan få glæde af.

- Hvis vi kan skabe en løsning for fremtiden ved at tage et stort skridt i den rigtige retning, vil det berettige Formel 1. Hvis vi kan bidrage med formlen for faktisk at udvikle det, som verden mangler, ville det være fantastisk.

- Så vil vi en dag kunne sige: 'se her, vi har det lige så sjovt som før, alt er det samme eller endda bedre, men vi forurener ikke længere. Vi gør noget godt og viser verden, at vi gør noget godt.'

Formel 1-karavanen kører sæsonens næstsidste grandprix om to uger i Brasilien.