Formel 1

Verstappen tæt på uheld - langer ud efter 'ligeglad' Hamilton

Red Bulls Max Verstappen er utilfreds med Mercedes' Lewis Hamiltons kørsel i afslutningen af Q2 i kvalifikationen til det amerikanske grandprix.

Det var nær gået galt, da Max Verstappen og Lewis Hamilton kørte ud på den sidste omgang af lørdagens anden kvalifikationsrunde i Formel 1.

I langsom fart kørte flere kørere på række for at gøre sig klar til den afsluttende "flyvende omgang", hvor tiden skulle sættes. Men da slangen af kørere nærmede sig de sidste sving på Circuit of the Americas, skruede Hamilton pludselig op for farten og overhalede flere kørere - heriblandt Max Verstappen.

En manøvre, som hollænderen var utilfreds med.

Red Bull-køreren ville have sin position tilbage, men da han i banens næstsidste sving forsøgte at lave overhalingen, blev han i stedet presset til kortvarigt at køre af banen, da Hamilton samtidig var i gang med at overhale Toro Rossos Daniil Kvyat.

- Vi satte alle farten ned, men Lewis kørte bare forbi, som om der ikke var nogen, og som om han var ligeglad. Så havde jeg det sådan; "hvis du er ligeglad, så er jeg også ligeglad", siger Max Verstappen til Autosport.

- Jeg ville have min position tilbage, fordi alle respekterer hinanden på sådan et tidspunkt inden starten på en omgang. Det var derfor, det blev så tæt, siger hollænderen videre.

Trods den tætte kamp kom både Hamilton og Verstappen ud på sidste omgang og kvalificerede sig sikkert til Q3, der er den afsluttende kvalifikationsrunde.

Hamilton ærgrer sig over egen præstation

Den britiske verdensmester har ikke selv forholdt sig til situationen.

Men efter kvalifikationen fortalte han, at han var skuffet over sig selv, efter han sluttede som nummer fem - den dårligste kvalifikation i år.

- Det har intet at gøre med bilen. Jeg formåede ikke at køre ordentlige omgange i dag, selvom bilen åbenlyst havde evnerne til at være i forreste række, siger Lewis Hamilton til Sky Sports med henvisning til, at teamkollegaen Valtteri Bottas vandt kvalifikationen.

Lewis Hamilton har fortsat gode kort på hånden i forhold til at kunne sikre sig verdensmesterskabet søndag aften. Briten skal således blot slutte løbet blandt de otte bedste, før mesterskabet er i hus.