Formel 1

Verstappen anklager Ferrari for snyd - Leclerc svarer igen

Ferrari har de seneste dage været under beskyldninger for at snyde sig til succes. Beskyldninger, som Max Verstappen søndag forstærkede.

Ferrari var langt fra det sjove selskab i søndagens Formel 1-grandprix på Circuit of the Americas.

For selvom Charles Leclerc sluttede som nummer fire, måtte han og resten af holdet sande, at farten på ingen måde var til at kunne følge med Mercedes-kørerne Valtteri Bottas og Lewis Hamilton samt Red Bulls Max Verstappen i front.

Han har ingen idé om, hvad der foregår, for han er ikke en del af holdet

Charles Leclerc

Og spørger man sidstnævnte, så er der en god forklaring på den manglende fart i Ferrari-raceren.

- Det er selvfølgelig, hvad der sker, når man stopper med at snyde. Men ja, de har haft held med det, så nu må vi bare holde tæt øje med dem selvfølgelig, siger Max Verstappen til det hollandske medie Ziggo Sport.

Beskyldningerne kommer efter, at Red Bull og flere andre teams inden det mexicanske grandprix i slutningen af oktober valgte at indgive en protest til den internationale motorsportsunion, FIA, hvor de anklagede Ferrari for at omgås reglerne om det såkaldte "fuel flow".

Reglerne går ud på, at der er restriktioner for, hvor hurtigt brændstoffet må løbe igennem systemet til bilernes motorer. Det kontrolleres ved hjælp af en sensor fra FIA, og det er altså her, at der er mistanke om snyd.

Leclerc svarer igen på beskyldninger

Men Verstappens anklager efter søndagens amerikanske grandprix giver Charles Leclerc ikke meget for.

- For at være ærlig så synes jeg, det er en joke. Han har ingen idé om, hvad der foregår, for han er ikke en del af holdet, siger Charles Leclerc til Autosport og fortsætter:

- Vi ved præcis, hvad vi laver. Jeg ved ikke, hvorfor han snakker. Han ved intet om os.

Mistanken om snyd er opstået efter, at Ferrari har leveret flere bemærkelsesværdige resultater i løbet af efteråret. Det italienske storhold vandt eksempelvis fem kvalifikationer i træk.

Ferraris teamchef Mattia Binotto har tidligere udtalt, at de ikke forbryder sig mod reglerne, og at FIA skal være velkomne til at undersøge sagen.