Formel 1

Haas overvejer fremtiden efter nye regler

Gene Haas, ejeren af Formel 1-holdet Haas, er usikker på, om holdet fortsætter i 2021, hvor flere nye regler træder i kraft.

USA risikerer at stå uden et Formel 1-hold i 2021-sæsonen.

Haas-ejeren, Gene Haas, overvejer nemlig, om han vil have et hold til den tid.

Overvejelserne kommer, efter Formel 1 annoncerede flere regelændringer fra netop den sæson. De ændringer har holdets teamchef, Günther Steiner, talt med ejeren om.

- Jeg tror, at han lige har skullet fordøje alt og se, hvad han vil gøre. Han har helt sikkert sin tvivl ligesom alle andre, siger Günther Steiner ifølge racer.com.

Ændringerne byder blandt andet på et lønloft for holdene, der skal skabe mere lighed. En regel som er set i mange amerikanske sportsgrene.

Bilerne vil også blive designet efter en ny filosofi og få et helt nyt look.

Der vil komme en mere simpel frontvinge, en større bagvinge, bedre aerodynamik under bilen, en mere simpel affjedring og lavprofildæk med 18 tommer fælge.

Snak i USA

Steiner og Haas mødtes i USA, da landet afholdt sit årlige Formel 1-løb sidste weekend. Her gjorde ejer Haas det klart, at han ikke var tilfreds med teamets resultater i denne sæson.

Haas endte sidste sæson på konstruktørernes femteplads i sidste sæson – i år ligger de nummer ni.

- Det største problem, han har, er vores præstationer. Hvem er imponeret over Formel 1, hvis du ikke tjener penge på det? Det er en stor investering, siger Günther Steiner.

Der mangler to løb i Formel 1-sæsonen. I næste weekend køres løbet i Brasilien, inden sæsonen slutter i Abu Dhabi den 1. december.