Formel 1

Ferrari-duo kaldt til samtale efter 'åndssvag beslutning'

Charles Leclerc og Sebastian Vettel fik at vide, at de ikke måtte tale om episoden i medierne. Issei Kato / Ritzau Scanpix

Charles Leclerc og Sebastian Vettel måtte begge udgå af det brasilianske grandprix, da de bragede ind i hinanden.

Ferarris velkendte røde farver var ikke til at finde på resultatlisten efter det brasilianske grandprix.

Og det kan kørerne Charles Leclerc og Sebastian Vettel takke hinanden for.

De tog en åndssvag beslutning

Mattia Binotto, Ferraris teamchef

Med fem omgange tilbage af grandprixet ramlede de nemlig sammen, da de kæmpede om fjerdepladsen. Det betød, at ingen af dem kunne gennemføre grandprixet.

Ferraris teamchef, Mattia Binotto, hidkaldte dem begge efter grandprixet, men kun for at sige, at de ikke skulle diskutere detaljerne fra uheldet i medierne, og at de begge skulle undskylde til holdet.

- Jeg vil ikke gennemgå uheldet – og slet ikke i dag (søndag, red.). Jeg tror, at man kan komme til de forkerte konklusioner, når man gør det i kampens hede, siger teamchefen ifølge ESPN.

- Jeg har talt med begge kørere, men vi skal mødes igen for at diskutere, hvad der skete, og hvor teamet har haft tid til at analysere på situationen. Det var et lille uheld, men havde store konsekvenser. Men det er sådan nogle ting, der aldrig skulle være sket.

'De kunne køre, som de ville'

Binotti forklarer, at han ikke havde udstedt specifikke regler for, hvad der skulle ske, når Ferrari-kørerne er side om side i søndagens grandprix.

Teamchefen beskriver dem som ”frie”, da Ferrari allerede har sikret sig andenpladsen i konstruktørernes mesterskab foran Red Bull.

- Det handler ikke om, at de skal bebrejdes eller straffes. De kunne køre, som de ville, da de kun kører for pladserne i det individuelle mesterskab.

- Men det betyder ikke, at de skal tage åndssvage beslutninger – især ikke, når de kører på samme hold.. I dag (søndag, red.) l tog de en åndssvag beslutning, siger Binotti.

Sæsonens sidste grandprix køres i Abu Dhabi 1. december.