Formel 1

Hyldet alene på podiet efter straf til Hamilton: - Det var meget mærkeligt

Carlos Sainz blev sprøjtet til med champagne, efter at beskeden om podiepladsen kom. Amanda Perobelli / Ritzau Scanpix

Carlos Sainz blev fejret alene på podiet, da der gik halvanden time, inden han fik at vide, at han havde fået tredjepladsen i Brasilien.

I halvanden time gik McLaren-køreren og bandede og svovlede over, at han lige akkurat ikke kom på podiet i det brasilianske grandprix.

Efter de 71 omgange var Carlos Sainz på fjerdepladsen og kunne se sig overgået af Max Verstappen, Pierre Gasly og Lewis Hamilton.

Men pludselig kom meldingen om, at Hamilton var blevet straffet efter et sammenstød med Alexander Albon. Det betød, at Sainz blev rykket en placering frem og op på podiet.

Og det var hans første podieplacering i karrieren.

- Sikke en dag! Det var et skørt første podie, da jeg ikke kom på det lige efter løbet. Men jeg er ekstremt glad efter vores løb. Det var en stor udfordring at komme bagfra og så slutte på en tredjeplads. Men vi kæmpede til slutningen og med alt, vi havde, siger han til teamets hjemmeside.

Dermed hentede han også McLarens første podieplads siden 2014. Faktisk er det første podieplads, siden Kevin Magnussen blev nummer to i sit første grandprix nogensinde, der blev kørt i Australien. Det er 2073 dagen siden.​

Vil prøve at stå på podiet igen

Den spanske racerkørers præstation er ganske imponerende.

McLaren-køreren startede nemlig bagerst af alle i grandprixet, da han ikke formåede sætte en tid i kvalifikationen. Men da han kun formåede at foretage et pitstop én gang, kunne han køre sig frem.

- Jeg tror, at jeg var den eneste bil, der havde en et-stop-strategi. Det var virkelig svært at holde resten af midterfeltet bag mig efter de to safety car-perioder, men jeg formåede at forsvare min position.

- Jeg vil gerne takke hele holdet, der er her, men også dem, der er på fabrikken. Det er selvfølgelig meget specielt, og vi vil prøve at jagte dette igen. Det skal være vores mål, siger Sainz.

Carlos Sainz er nu nummer syv i VM-stillingen, da han var 96 point. Det samme antal har Pierre Gasly på sjetteplads.

Der resterer ét grandprix i sæsonen, og det køres i Abu Dhabi 1. december.