Formel 1

Bottas risikerer straf efter problemer i Brasilien

Valtteri Bottas måtte udgå af weekendens grandprix i Brasilien. Sebastiao Moreira / Ritzau Scanpix

Mercedes kan blive nødt til at skifte motoren i Valtteri Bottas’ racer før årets sidste grandprix, og så vil finnen skulle starte løbet bagerst.

Efter 52 omgange af søndagens Formel 1-grandprix i Brasilien måtte Valtteri Bottas parkere sin Mercedes-racer i græsset, da hans motor satte ud.

Med motorstoppet måtte den finske kører for anden gang i denne sæson opgive at gennemføre et grandprix.

- Da vi begyndte at se røg, steg hastigheden, hvormed olien blev brugt, og til sidst slukkede bilen faktisk af sig selv. Det er en beskyttelsesmekanisme for motoren. Den så et lavt tryk og slukkede for at undgå yderligere skader, siger Mercedes-ingeniør Andrew Shovlin ifølge Pitpass.com.

Motorproblemerne kan ende med at blive kostbare for Mercedes. Hvis defekten betyder, at teamet bliver nødt til at skifte motoren, skal Bottas nemlig starte fra pitten ved årets sidste grandprix i Abu Dhabi.

- Nu hvor motoren er kommet tilbage til Brixworth (hovedkvarter for Formel 1-teamet, red.), vil vi se på det, og vi vil foretage en vurdering af, om der faktisk er sket skade, og om vi bliver nødt til at tage en straf med Valtteri i Abu Dhabi, forklarer ingeniøren.

Weekendens grandprix på Interlagos-banen var i det hele taget en skuffende oplevelse for Mercedes. Udover Bottas måtte udgå, endte Lewis Hamilton efter en straf på syvendepladsen, hvilket var verdensmesterens næstdårligste placering i år.

Årets sidste Formel 1- grandprix køres i Abu Dhabi den 1. december.